ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τριχόπτωση: 5 σαμπουάν για να πεις αντίο μια για πάντα


Ελένη Τσούτση

7 Αυγούστου 2023

Τριχόπτωση: 5 σαμπουάν για να πεις αντίο μια για πάντα
Instagram/@ dimitrishair
Η τριχόπτωση δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά με τα κατάλληλα σαμπουάν μπορεί να αντιμετωπιστεί

H τριχόπτωση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες. Να σημειώσουμε όμως ότι η απώλεια της τρίχας είναι μια φυσιολογική διαδικασία του κύκλου ανάπτυξης της και είναι αναγκαία για την παραγωγή υγιών μαλλιών. Χάνουμε μαλλιά όταν λουζόμαστε, όταν τα χτενίζουμε ή όταν τα στεγνώνουμε. Το πρόβλημα βρίσκεται όταν παρατηρούμε ότι πέφτουν περισσότερες τρίχες από το συνηθισμένο, τότε καλό είναι να δράσουμε άμεσα και να αναζητήσουμε τα αίτια που το δημιουργούν,

Ας δούμε όμως πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά: Κανονικά ένα άτομο χάνει φυσιολογικά 100-150 τρίχες κάθε μέρα. Κάθε τρίχα μεγαλώνει για μια περίοδο 2-6 ετών, περνά μέσα από μια βραχεία λανθάνουσα περίοδο και στη συνέχεια πέφτει, καθώς το ωοθυλάκιο ωθεί την ανάπτυξη νέων τριχών. Όταν, όμως τα μαλλιά δεν αντικαθίστανται ή βγαίνουν σε ομάδες ή τμήματα, υπάρχει πραγματικός λόγος για ανησυχία.

Jenny.Gr
Pexels

Oι πιο συνηθισμένοι λόγοι της τριχόπτωσης εντοπίζονται στην ανεπάρκεια σιδήρου, στην έλλειψη φυλλικού οξέος, σε διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα, όπως π.χ. μια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ή στη λήψη φαρμάκων. Πολλές φορές, ο λόγος είναι πολύ πιο απλός, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, η οποία στέρησε τον οργανισμό σας από πολύτιμα στοιχεία και πρωτεΐνες ή από το στρες που συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες -της παροδικής, ευτυχώς- τριχόπτωσης.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για να την μειώσετε αισθητά:

1. Apivita Women's Tonic Shampoo With Hippophae Tc & Laurel Eco Pack - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Εξυγιαίνει το τριχωτό διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών με αντιμικροβιακό εκχύλισμα πρόπολης. Ακόμη, ενδυναμώνει και αναζωογονεί τη ρίζα της τρίχας με πληθώρα τονωτικών συστατικών: 4 βιταμίνες, πρωτεΐνες σιταριού και λούπινου, εκχυλίσματα από ginseng, κίνα, θυμάρι, λεβάντα.

2. KÉRASTASE Genesis Σαμπουάν Κατά Της Τριχόπτωσης Για Λιπαρά και Λεπτά Μαλλιά - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Το σαμπουάν Bain Hydra Fortifiant χαρίζει ενδυνάμωση στα αδύναμα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης που προκαλείται από το σπάσιμο της τρίχας. Προσφέρει ήπιο καθαρισμό και ενδυναμώνει την τρίχα μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από σπάσιμο. Ιδανική για λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, η εξαιρετικά απαλή αυτή σύνθεση απομακρύνει το σμήγμα και τους ρύπους από το τριχωτό και την τρίχα. Χάρη στην ήπια δράση καθαρισμού, καταπραΰνει και ενυδατώνει την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη, αφήνοντας τα μαλλιά ανάλαφρα. Τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή και πιο πλούσια, και προετοιμάζονται τέλεια για το υπόλοιπο πρόγραμμα περιποίησης.

3. Vichy Dercos Shampoo Energisant - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Το Energisant σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης επαναφέρει τη ζωντάνια στα μαλλιά, αφήνοντας ευχάριστη υφή. Το μόνο σαμπουάν που περιέχει Aminexil: αποκλειστικό μόριο ενάντια στη τριχόπτωση. Τα μαλλιά ξαναβρίσκουν τη χαμένη δύναμη και ζωντάνια από τις ρίζες ως τις άκρες.

4. Klorane Olivier Shampoo for Age-Weakened Hair with Organic Olive - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Το Klorane Olivier Σαμπουάν με εκχύλισμα Ελιάς, αναζωογονεί τα αποδυναμωμένα μαλλιά από το πέρασμα του χρόνου και δίνει ξανά πυκνότητα σε βάθος. Αυτή η συσκευασία είναι οικολογικά σχεδιασμένη, με λιγότερο πλαστικό. Τα μαλλιά σας ανακτούν ελαστικότητα, υφή, πυκνότητα και όγκο.

5. Pantene Hair Biology Full & Vibrant Shampoo - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ενισχύει τον όγκο, ανασηκώνει τις ρίζες, αναζωογονεί τη θαμπή όψη και βοηθά στην αποκατάσταση της φθοράς του Styling στα βαμμένα μαλλιά, για όμορφα και ορατά λαμπερά μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.