ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Εσύ ήξερες ότι ο τύπος των μαλλιών σου επηρεάζει την συχνότητα που λούζεσαι;


Ελένη Τσούτση

4 Σεπτεμβρίου 2023

Εσύ ήξερες ότι ο τύπος των μαλλιών σου επηρεάζει την συχνότητα που λούζεσαι;
Instagram/@tanyasv_
O τύπος μαλλιών σου καθορίζει το λούσιμο

Αν τη νέα σεζόν θέλεις να δώσεις προτεραιότητα στη φροντίδα των μαλλιών σου πρέπει να ξεκινήσεις με το λούσιμο. Κάτι που ενδεχομένως να μην γνώριζες είναι ότι ο τύπος των μαλλιών σου καθορίζει και το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει ανάμεσα στα λουσίματα σου.Πιθανότατα έχεις ακούσει ότι το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα είναι κακή ιδέα. Το λούσιμο συχνά αφαιρεί, από τα μαλλιά και το τριχωτό, τα φυσικά τους έλαια, προκαλεί φριζάρισμα και ξεθωριάζει γρήγορα το χρώμα. Αλλά η καθυστέρηση μεταξύ των λουσιμάτων έχει τα δικά της προβλήματα, όπως η υπερβολική λιπαρότητα και οι φραγμένοι πόροι στο τριχωτό. Ποια είναι λοιπόν η μέση λύση; Την απάντηση θα σου τη δώσει ο τύπος των μαλλιών σου!

Οι experts τονίζουν ότι το πιο υγιές για το τριχωτό είναι να έχουμε μία συστηματική σχέση με το κατάλληλο σαμπουάν. Έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε από τριχόπτωση, πιτυρίδα και άλλα ζητήματα.

Jenny.Gr
Pexels

Εσύ τι τύπο μαλλιών έχεις;

Λιπαρά μαλλιά

Όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται να τρίβεις το τριχωτό σου από όλη τη λιπαρότητα, η αλήθεια είναι ότι το εξαιρετικά συχνό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα αιθέρια έλαιά από τα μαλλιά σου και μάλιστα να προκαλέσει περαιτέρω παραγωγή λιπαρότητας. Κατά κανόνα, να λούζεις τα μαλλιά σου μέρα παρά μέρα με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.

Λεπτά μαλλιά

Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος μαλλιών είναι πιο επιρρεπής στη λιπαρότητα της δεύτερης ημέρας, μπορεί να σε βάζει σε σκέψεις να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά. Ωστόσο, για να αποφύγεις το στέγνωμα του τριχωτού, βοηθά να τα λούζεις 3 φορές την εβδομάδα με ένα σαμπουάν που δίνει όγκο.

Ξηρά μαλλιά

Αυτός ο τύπος μαλλιών έχει ανάγκη από ενυδάτωση και θρέψη γι’αυτό οι experts προτείνουν να επιλέξεις ένα ενυδατικό σαμπουάν. Να λούζεσαι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, και πάντα να εφαρμόζεις μια ενυδατική μάσκα για επιπλέον ενίσχυση της υγρασίας.


Μαλλιά με τάση για πιτυρίδα

Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις την ακμή στο πρόσωπο, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και την
πιτυρίδα που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση. Δεδομένου ότι η λιπαρότητα στο τριχωτό μπορεί να δημιουργήσει ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της πιτυρίδας, έτσι μπορείς να λούζεσαι καθημερινά για να αποτρέψεις αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη συνθήκη.

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά δεν χρειάζονται συχνό λούσιμο. Αν το τριχωτό σου είναι ιδιαίτερα ξηρό, μπορείς να επαναφέρεις τη ρουτίνα σε μία φορά την εβδομάδα, αλλά βεβαιώσου ότι θα έχεις εφαρμόσει conditioner.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.