ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η μάσκα μαλλιών είναι πιο αποτελεσματική όταν ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Οκτωβρίου 2023

Η μάσκα μαλλιών είναι πιο αποτελεσματική όταν ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά
IG @hannaschonberg
Αυτά είναι τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν απλώνεις την αγαπημένη σου μάσκα στα μαλλιά σου

Όταν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι όμορφα, υγιή και λαμπερά, δεν διαπραγματεύεσαι την περιποίησή τους. Χρησιμοποιείς τον ιδανικό συνδυασμό σαμπουάν και conditioner για τον δικό σου τύπο μαλλιών και γνωρίζεις όσο σημαντικό είναι να τους προσφέρεις επιπλέον φροντίδα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόζοντας μια μάσκα μαλλιών. Άλλωστε, η μάσκα μαλλιών είναι η ιδανική θεραπεία για την αποκατάσταση της βλάβης, τη βαθιά θρέψη ή την ενίσχυση του χρώματος των μαλλιών.

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα ομορφιάς, το να γνωρίζεις πώς να εφαρμόζεις σωστά τη μάσκα μαλλιών σου είναι το κλειδί για να έχεις το μέγιστο όφελος και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κι ενώ μπορεί να μοιάζει με μια αρκετά απλή διαδικασία, στην πραγματικότητα κατά την εφαρμογή της μάσκας μαλλιών σου είναι πολύ πιθανό να κάνεις αυτά τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη:


Εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών χωρίς να τη δουλεύεις καλά στα μαλλιά σου

Κάθε φορά που απλώνεις την αγαπημένη σου μάσκα στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου, θα πρέπει να θυμάσαι πώς για να λειτουργήσει με τον επιθυμητό τρόπο πρέπει να δουλευτεί σωστά και ομοιόμορφα στα μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @priscillamezzadri


Τυλίγεις τα μαλλιά σου σε μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα

Πιθανότατα γνωρίζεις το beauty tip του να τυλίγεις τα μαλλιά σου: η θερμότητα βοηθάει το προϊόν να διεισδύσει καλύτερα στα μαλλιά. Και ναι, αυτή η συμβουλή είναι αποτελεσματική, αλλά όχι αν το κάνεις με μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα. Η σωστή μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση μιας ζεστής πετσέτας η οποία όμως είναι απόλυτα στεγνή.

Χτενίζεις τα μαλλιά σου με την εφαρμογή της μάσκας

Θεωρητικά είναι λογικό: αν χτενίζεις τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή της μάσκας, το προϊόν φαίνεται να κατανέμεται καλύτερα στα μήκη των μαλλιών. Αλλά αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει μόνο αν έχεις χτενίσει τα μαλλιά σου πριν μπεις στο ντους. Επομένως, θα ήταν να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι στεγνά για να αφαιρείς τους κόμπους που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί και μπορεί να οδηγήσουν σε σπάσιμο της τρίχας.


Bonus beauty tip: Εάν τα μαλλιά σου χρειάζονται λίγη επιπλέον θρέψη ή λάμψη, μπορείς να αναμείξεις με στη μάσκα μαλλιών σου μερικές σταγόνες από το έλαιο μαλλιών που χρησιμοποιείς. Με τον τρόπο αυτό, θα προσθέσεις ένα επιπλέον στοιχείο στη θεραπεία μαλλιών σου για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.