ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 κινήσεις που κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Δεκεμβρίου 2023

5 κινήσεις που κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά
IG @vittoria
Αναγνώρισε τις 5 κινήσεις και διόρθωσέ τες για να μειώσεις τη λιπαρότητα των μαλλιών σου

Η λιπαρότητα που εμφανίζουν τα μαλλιά οφείλεται σε πολλούς και εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους παράγοντες. Ίσως φταίει η πρωινή γυμναστική, ίσως το συνεχές ασυναίσθητο αγγίγμα των μαλλιών, ή κάποιος άλλος λιγότερο συνηθισμένος «ένοχος».

Εδώ, θα βρεις μερικούς λόγους για τους οποίους το τριχωτό της κεφαλής σου μπορεί να γίνεται λιπαρό πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά

Η λιπαρότητα που εμφανίζουν τα μαλλιά πολλές φορές ευθύνεται στην υπερβολική χρήση σαμπουάν. Η μεγάλη συχνότητα λουσίματος αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, υποκινώντας το τριχωτό της κεφαλής να υπερφορτωθεί για να τα αντικαταστήσει.

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα styling

Εάν είσαι λάτρης των προϊόντων styling, θα πρέπει να μάθεις ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να φράξει το τριχωτό της κεφαλής σας. Χάρισε στα μαλλά σου μια δόση αποτοξίνωσης με ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής.

Κάνεις λάθος δίαιτα

Τα μαλλιά είναι καθρέφτης του οργανισμού. Όσο πιο υγιεινή είναι η διατροφή που ακολουθείς, τόσο πιο υγιή θα είναι τα μαλλιά σου. Μείνε μακριά από σάκχαρα, γαλακτοκομικά προϊόντα και κόκκινα κρέατα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι διασπώνται σε ανδρογόνα (ορμόνες) και οδηγούν σε υπερπαραγωγή σμήγματος.

Jenny.Gr
IG @vittoria

Δεν πλένεις τακτικά τη μαξιλαροθήκη σου

Ακριβώς όπως τα μολυσμένα πινέλα μακιγιάζ μπορούν να κάνουν το δέρμα σου να εμφανίσει ακμή, η χρήση βρώμικων μαξιλαριών μπορεί να έχει επιπτώσεις στο τριχωτό της κεφαλής. Επομένως, καλό θα ήταν να άλλαζεις τακτικά τις μαξιλαροθήκες που χρησιμοποιείς.

Βουρτσίζεις πολύ συχνά τα τα μαλλιά σου

Το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά, αλλά όταν αυτή η κίνηση γίνεται με συχνότητα «στρεσάρει» τα μαλλιά και τα καταπονεί, προκαλώντας το τριχωτό της κεφαλής να παράγει περισσότερη λιπαρότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.