ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βιταμίνη C: Το it συστατικό για πιο υγιή και μακριά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Δεκεμβρίου 2023

Βιταμίνη C: Το it συστατικό για πιο υγιή και μακριά μαλλιά
IG @leoniehanne
Το δημοφιλές skincare συστατικό έχει εκπληκτικά οφέλη και για τα μαλλιά

Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή ως ένα skincare συστατικό που παρέχει φωτεινότητα, τόνωση και λάμψη στην επιδερμίδα. Ωστόσο, η βιταμίνη C δεν χαρίζει τα μοναδικά της οφέλη αποκλειστικά στο δέρμα. Είναι ένα απολύτως απαραίτητο συστατικό και για τα μαλλιά.

Γιατί; Λοιπόν, μπορεί να έχεις ακούσει για την τάση «skinification», σύμφωνα με την οποία συστατικά περιποίησης δέρματος ενσωματώνονται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι απλώς μια προέκταση της επιδερμίδας του προσώπου.

Τα οφέλη της βιταμίνης C για τα μαλλιά

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

  • Η βιταμίνη C δρα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως και στα προϊόντα περιποίησης δέρματος:
  • Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και επίσης προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία, τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.
  • H βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο τριχωτό της κεφαλής, όπως ακριβώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Αυτό βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών και επιπλέον βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Μπορεί επίσης να λειάνει τα μαλλιά και να ενισχύσει τη λάμψη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.