ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γιατί αισθάνεσαι πόνο στα μαλλιά;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Ιανουαρίου 2024

Γιατί αισθάνεσαι πόνο στα μαλλιά;
IG @negin_mirsalehi
Δεν είναι ψευδαίσθηση, η αίσθηση του πόνου στα μαλλιά μπορεί να είναι μια πραγματική πάθηση

«Γιατί πονάνε τα μαλλιά μου;» Με το πρώτο άκουσμα, αυτή μπορεί να φαίνεται σαν μια σουρεαλιστική ερώτηση. Αλλά αν έχεις κάνει ποτέ αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου, θα πρέπει να γνωρίζεις πως μάλλον δεν είσαι η μόνη που το έχεις νιώσει. Η αίσθηση πόνου στα μαλλιά συσχετίζεται με παράγοντες όπως το hairstyling, την απουσία καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής και μια γενική κατάσταση άγχους.

Όταν δεν δίνουμε προσοχή στην ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής και στα σήματα που μας στέλνει μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης. Αυτό είναι λοιπόν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ευτυχώς, το πρώτο βήμα για ένα τριχωτό της κεφαλής χωρίς πόνο είναι απλό: το λούσιμο των μαλλιών.

Λούζεις αρκετά συχνά τα μαλλιά σου;

Εάν, για κάποιους, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση του διαστήματος μεταξύ δύο λουσιμάτων μπορεί να είναι μια υγιής συνήθεια, για άλλους αυτά τα διαλείμματα μεταφράζονται σε διαταραχή του τριχωτού της κεφαλής. Το σμήγμα που παράγει φυσικά το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να συσσωρευτεί γύρω από το στέλεχος της τρίχας. Η πηγή του πόνου δεν είναι τα μαλλιά, αλλά το δέρμα και η περιθυλακιώδης περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Το τριχωτό της κεφαλής είναι απίστευτα πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία, νευρικές απολήξεις και σμηγματογόνους αδένες.

Επιπλέον, αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε υπερευαισθησία. Έτσι, καταλήγουμε στην αίσθηση πόνου των μαλλιών.

Η σημασία της χρήσης της βούρτσας

Εάν περάσουν αρκετές ημέρες μεταξύ δύο λουσιμάτων, η τόνωση του τριχωτού της κεφαλής με τη χρήση της βούρτσας γίνεται θεμελιώδης χειρονομία στη ρουτίνα περιποίησης. Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε ότι η αγορά ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος είναι απαραίτητη για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Δώσε προσοχή στα χτενίσματα και στα αξεσουάρ

Μια αναμφισβήτητα ακατάλληλη πρακτική είναι να μαζεύεις τα λιπαρά μαλλιά σε αλογοουρά, κότσο ή πλεξούδα πριν πας για ύπνο. Μάλιστα, το να κρατάς τα μήκη δεμένα ή πλεγμένα για πολλές ώρες μπορεί να τονίσει την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής, προάγοντας ερεθισμούς και ως εκ τούτου προκαλώντας πόνο. Σε γενικό επίπεδο, εάν έχεις την τάση να υιοθετείς χτενίσματα που απαιτούν υψηλά επίπεδα styling ή/και τη χρήση αξεσουάρ, όπως κορδέλες, η προσεκτική και συνεχής φροντίδα στα μήκη και στο τριχωτό της κεφαλής είναι απαραίτητη.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Χρόνιες καταστάσεις

Ενώ ακόμη και το πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι επιρρεπές στο να εμφανίσει τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο επώδυνα για άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως η ψωρίαση ή η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Η τελευταία είναι μια δερματική πάθηση που προκαλείται από υπερπαραγωγή σμήγματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό, φολιδωτό εξάνθημα στο τριχωτό της κεφαλής. Η ψωρίαση, από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται όταν το σώμα παράγει κύτταρα πολύ γρήγορα, προκαλώντας συσσώρευση κηλίδων. Παρά το γεγονός ότι είναι χρόνιες, και οι δύο καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένα καθαριστικά, κάνοντας τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και μειώνοντας τα ερεθίσματα, όπως το στρες.

Άφησε τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν

Είτε ο πόνος στην περιοχή των ωοθυλακίων είναι αποτέλεσμα έλλειψης καθαρισμού των μαλλιών ή χτενίσματος είτε, πάλι, είναι σύμπτωμα χρόνιας παθολογίας, πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη ότι τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής απαιτούν συνεχή προσοχή και φροντίδα.

Έτσι, στο τέλος μιας κουραστικής και αγχωτικής ημέρας, μην προσπαθήσεις να διατηρήσεις το στυλ των μαλλιών σου για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αντίθετα χάρισε στα μαλλιά σου την ξεκούραση που τους αξίζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.