ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μικρά «μυστικά» που αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας στο λούσιμο των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Ιανουαρίου 2024

Μικρά «μυστικά» που αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας στο λούσιμο των μαλλιών
IG @maralafontan
4 κινήσεις φροντίδας που βελτιώνουν άμεσα την όψη και την ποιότητα των μαλλιών

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια απαραίτητη πράξη φροντίδας, η οποία όμως προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με το πόσο σωστά εκτελείται. Για παράδειγμα: είναι καλό να λουζόμαστε καθημερινά ή είναι καλύτερο να λουζόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα; Ποια κριτήρια πρέπει να καθοδηγούν την επιλογή του σαμπουάν μας;

Είναι πιθανό ότι αυτά και ακόμα πολλά διλήμματα θα συνεχίσουν να συζητούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο μεταξύ, μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις για ορισμένες κινήσεις που είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την ποιότητα και την εικόνα των μαλλιών σου, εάν τις υιοθετήσεις:

Μην χρησιμοποιείς σαμπουάν επανόρθωσης αν δεν το χρειάζεσαι

Η χρήση σαμπουάν επανόρθωσης όταν δεν το χρειάζεσαι είναι ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά. Όταν διψάς, πίνεις νερό και όταν πεινάς, τρως. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά: Όταν χρειάζονται ενυδάτωση, έχουν έλλειψη λάμψης και χρειάζονται ένα ενυδατικό σαμπουάν. Μόνο όταν σπάνε τα μαλλιά υπάρχει πραγματική ανάγκη για κάποιο προϊόν επανόρθωσης.

Χτένισε τα μαλλιά πριν το λούσιμο

Αφιερώνοντας ένα λεπτό στο βούρτσισμα των μαλλιών πριν από το πλύσιμο διασφαλίζεται το ξεμπέρδεμά τους. Έτσι, τα μήκη δεν βαραίνουν και καθίσταται η χρήση ενυδατικής κρέμας λιγότερο απαραίτητη.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Χρησιμοποίησε το conditioner ως pre-shampoo θεραπεία

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που εφαρμόζονται στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του μπάνιου πριν το σαμπουάν. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να το κάνεις με έναν πιο απλό τρόπο: Eφάρμοσε το conditioner σε στεγνά μαλλιά στα μήκη και στις άκρες, μετά ξέπλυνε και στη συνέχεια εφάρμοσε κανονικά το σαμπουάν όπως κάνεις συνήθως. Αν λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, ακολουθώντας αυτή την απλή διαδικασία δεν θα χρειαστεί να εφαρμόζεις conditioner μετά το λούσιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.