ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να φροντίσεις το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Ιανουαρίου 2024

Πώς να φροντίσεις το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής
IG @negin_mirsalehi
Αναγνώρισε τις διαφορές μεταξύ ξηρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και πιτυρίδας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής: τα προϊόντα μαλλιών, το πολύ συχνό λούσιμο, οι αλλαγές καιρού, η ψωρίαση ή το έκζεμα. Οι περιβαλλοντικοί επιτιθετικοί παράγοντες παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο —χωρίς την κατάλληλη προστασία— μπορεί να κάψει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό και την ξηρότητα. Επιπλέον, οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, κάνουν ξηρά τα μαλλιά στο μήκος και τις άκρες, αλλά επιδεινώσουν το ξηρό, ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Με απλά λόγια, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής προκαλείται από την έλλειψη υγρασίας .

Εάν έχεις ξηρό δέρμα στη γραμμή των μαλλιών- ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα αυτή τη στιγμή- η πιθανότητα να έχεις ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση: η ενυδάτωση.

Διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής σας ενυδατωμένο, μπορείς να αποφύγεις την ξηρότητα. Ωστόσο, εάν το ξηρό τριχωτό της κεφαλής προκαλείται από αλλεργία ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (γνωστή και ως πιτυρίδα) , θα πρέπει να καταφύγεις σε άλλη λύση με την καθοδήγηση του δερματολόγο σου.

Ξηρό τριχωτό της κεφαλής vs πιτυρίδα

Είναι γεγονός ότι το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και η πιτυρίδα έχουν παρόμοια συμπτώματα: ξηρότητα, ξεφλούδισμα και έντονο κνησμό. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι η ίδια πάθηση. Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη ενυδάτωσης, ενώ η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (πιτυρίδα) είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής που απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Πώς να φροντίσεις το ξηρό τριχωτό της κεφαλής

  1. Πρόσφερε μια άμεση αίσθηση ανακούφισης, κάνοντας ένα detox scrub στο τριχωτό της κεφαλής
  2. Εφάρμοσε ένα έλαιο θρέψης ως μάσκα και άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 30’ πριν από το λούσιμο των μαλλιών σου.
  3. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Με τη μέθοδο αυτή, αυξάνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή και υπάρχει σημαντική βελτίωση στα ανεπιθύμητα συμπτώματα.
  4. Εφάρμοσε έναν ορό ειδικά σχεδιασμένο για την ενυδάτωση και την καταπράυνση του τριχωτού της κεφαλής

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.