ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να αποτρέψεις το φαινόμενο των ηλεκτρισμένων μαλλιών αυτή την εποχή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Ιανουαρίου 2024

Πώς να αποτρέψεις το φαινόμενο των ηλεκτρισμένων μαλλιών αυτή την εποχή
IG @hannaschonberg
Με απλές κινήσεις φροντίδας, μειώνεις τις πιθανότητες να ηλεκτριστούν τα μαλλιά σου

Ποια από εμάς δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τα ηλεκτρισμένα μαλλιά που κολλάνε στο πρόσωπο ή σηκώνονται όρθια καθώς βγάζουμε το κασκόλ τις ημέρες που κάνει κρύο; Στο ίδιο πνεύμα με τα σκασμένα χείλη ή τα ξηρά χέρια, τα ηλεκτρισμένα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πολλά μειονεκτήματα της χειμερινής περιόδου.

Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στον στατικό ηλεκτρισμό που συμβαίνει όταν τα άτομα της ίνας της τρίχας αποκτούν ή χάνουν ηλεκτρόνια, δημιουργώντας θετικά ή αρνητικά φορτία στη διαδικασία. Κατά συνέπεια, όταν τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με ορισμένα υλικά, όπως το μαλλί ή κάποια συνθετικά υφάσματα, αποθηκεύουν ηλεκτροστατικά φορτία.

Η πτώση της θερμοκρασίας προάγει τον ξηρότερο αέρα που ενθαρρύνει την αύξηση του ηλεκτρικού φορτίου στα μαλλιά. Το καλοκαίρι ή την άνοιξη, ο αέρας είναι πιο υγρός, γεγονός που διευκολύνει την εκκένωση του στατικού ηλεκτρισμού.

Πώς να αποφύγεις τα ηλεκτρισμένα μαλλιά το χειμώνα;

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Υπάρχουν ενέργειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τον ηλεκτρισμό στα μαλλιά σου τον χειμώνα. Οι κινήσεις αυτές περιλαμβάνουν την ύγρανση του αέρα στο σπίτι σου. Μια μικρή ενδυματολογική συμβουλή θα ήταν επίσης να αποφεύγεις τα κασκόλ και τα καπέλα από συνθετικό υλικό και να προτιμάς το βαμβάκι.

Μια πολύ σημαντική beauty συμβουλή που αποδεικνύεται «σωτήρια» είναι η επαρκής ενυδάτωση της ίνας των μαλλιών. Τα ξηρά μαλλιά ενθαρρύνουν τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στην ίνα της τρίχας και αυτό το φαινόμενο ενισχύεται όταν ο καιρός είναι ξηρός. Επομένως, για επιτύχεις τον σκοπό σου, επίλεξε μια ενυδατική φόρμουλα που θα αντισταθμίσει αυτή την έλλειψη υγρασίας των μαλλιών.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να θυμάσαι ότι η ενυδάτωση και η απαλότητα των μαλλιών είναι οι λέξεις-κλειδιά για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του στατικού ηλεκτρισμού. Επομένως, πέραν της ενυδατικής σύνθεσης του σαμπουάν σου, πρόσθεσε στη ρουτίνα σου ένα ενυδατικό conditioner ή μια μάσκα με βάση την κερατίνη καθώς κι ένα έλαιο θρέψης για τα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.