ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να επανορθώσεις άμεσα τα σκασμένα χείλη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Ιανουαρίου 2024

Πώς να επανορθώσεις άμεσα τα σκασμένα χείλη
IG @kelseymerritt
Κινήσεις φροντίδας, αφιερωμένες στα χείλη

Αυτή την περίοδο, όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές, τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ξηρότητα και στο σκάσιμο που δημιουργεί μικρές, επίπονες πληγές. Είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να επανορθώσουμε την επιδερμίδα των χειλιών και να την κάνουμε να αισθανθεί και πάλι άνεση.

Τι προκαλεί τα σκασμένα χείλη

Ο ξηρός καιρός, η έκθεση των χειλιών σε κάποιο ερεθιστικό ή αλλεργιογόνο, η έκθεση στον ήλιο, κάποιος μύκητας ή ακόμη και το συχνό γλείψιμο των χειλιών είναι όλοι τους παράγοντες που επιβαρύνουν τα χείλη και διεγείρουν το σκάσιμό τους.

Πώς να θεραπεύσεις γρήγορα τα σκασμένα χείλη

Απολέπιση

Οι θεραπείες απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Τα scrub χειλιών είναι πράγματι ιδανικά για την καταπολέμηση των σκασμένων χειλιών. Ωστόσο, θα ήταν καλό να επιλέξεις μια απαλή φόρμουλα που περιέχει συστατικά με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες.

Ενυδάτωση

Εφάρμοσε έναν ορό υαλουρονικού οξέος στα χείλη σου. Αυτό το συστατικό κλειδώνει την υγρασία και βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, ακόμη και των χειλιών.

Jenny.Gr
IG @kelseymerritt

Lip balm

Η τακτική εφαρμογή ενός θρεπτικού lip balm κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και πριν από τον ύπνο είναι μια κίνηση φροντίδας ιδιαιτέρως ανακουφιστική και βοηθητική για την θεραπεία των σκασμένων χειλιών.

Προστασία των χειλιών από τις ακτίνες UV

Η προστασία των χειλιών από τις ακτίνες UV είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ακόμη και τον χειμώνα. Επομένως, μια φόρμουλα περιποίησης χειλιών με αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη και πρέπει να βρίσκεται πάντα στην τσάντα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.