ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Micellar water: Είναι το «μυστικό» για πιο μακριά μαλλιά;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Φεβρουαρίου 2024

Micellar water: Είναι το «μυστικό» για πιο μακριά μαλλιά;
IG @maralafontan
Πώς να ενσωματώσεις το micellar water στη haircare ρουτίνα σου για να απολαύσουν τα μαλλιά σου τα μοναδικά του οφέλη

Πριν από μερικά χρόνια το micellar water (μικκυλιακό νερό) βρέθηκε στο προσκήνιο του skincare, χάρη στην ικανότητά του να εισχωρεί βαθιά στους πόρους, παρέχοντας βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα. Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, αυτό το τόσο ξεχωριστό συστατικό για το δέρμα, έχει ενσωματωθεί σε φόρμουλες περιποίησης, ειδικά σχεδιασμένες για τη φροντίδα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αποδεδειγμένα το micellar water έχει εκπληκτικά οφέλη και για τα μαλλιά. Ποια είναι όμως αυτά;

Τα οφέλη του micellar water για τα μαλλιά

Καθαρίζει βαθιά το τριχωτό της κεφαλής

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το μικκυλιακό νερό είναι γνωστό ότι παράγεται από καθαρό νερό. Βοηθά στην εξουδετέρωση των βαρέων μετάλλων που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Επιπλέον, το μικκυλιακό νερό συνήθως εμποτίζεται με ήπιες επιφανειοδραστικές ουσίες για τη διάσπαση των φυσικών ελαίων.

Είναι απαλό για το ευαίσθητο δέρμα

Τα μικκυλιακά μόρια νερού έχουν ένα εξωτερικό υδατοδιαλυτό με ένα ελαιοδιαλυτό κέντρο. Όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά, το ελαιοδιαλυτό εσωτερικό προσκολλάται στη βρωμιά και τα υπολείμματα προϊόντων για να τα απομακρύνει από τα μαλλιά σε μια απαλό τρόπο. Επειδή είναι εξαιρετικά απαλό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους μαλλιών, ακόμη και από αυτούς που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Είναι ασφαλές για τακτική χρήση

Επειδή είναι τόσο απαλό, το σαμπουάν με μικκυλιακό νερό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα σαμπουάν καθαρισμού και άλλες θεραπείες αποτοξίνωσης που μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.

Ενυδατώνει και δίνει όγκο στα μαλλιά, συμβάλλοντας στην υγεία των μαλλιών

Το μικκυλιακό νερό δημιουργεί ένα πιο υγιές περιβάλλον για την ευημερία των ωοθυλακίων. Έτσι, τα μαλλιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε ένα ιδανικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να είναι πιο όμορφα και δυνατά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.