ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Ιουλίου 2024

Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία των μαλλιών
IG @hannaschonberg
Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία νερού για το λούσιμο των μαλλιών μας;

Η λίστα με τα «απαραίτητα» για το λούσιμο των μαλλιών μας περιλαμβάνει το σαμπουάν, το conditioner, τη μάσκα ενυδάτωσης, το θερμοπροστατευτικό προϊόν και πολλά άλλα προϊόντα. Ένα πράγμα που πιθανότατα δεν βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα είναι το νερό.

Το νερό είναι ο αφανής ήρωας του λουσίματος των μαλλιών μας: δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία χωρίς αυτό, αλλά δεν το υπολογίζουμε καν ως συστατικό περιποίησης των μαλλιών μας. Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, η θερμοκρασία και η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε έχουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής μας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τι συμβαίνει όταν λούζουμε τα μαλλιά μας με ζεστό νερό;

Το λούσιμο των μαλλιών μας με ζεστό νερό έχει κάποια οφέλη. Για παράδειγμα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες ανοίγουν τους πόρους, γεγονός που βοηθά το σαμπουάν και άλλα προϊόντα να διεισδύσουν στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες διευκολύνουν τη διείσδυση των προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής, το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Η κατάσταση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των μαλλιών, επομένως ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής με πιτυρίδα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών ή να αποδυναμώσει τις τρίχες. Εκτός από την ξηρότητα, μπορεί επίσης να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το έκζεμα.

Τι συμβαίνει όταν λούζουμε τα μαλλιά μας με κρύο νερό;

Σύμφωνα με τους hair experts υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα του λουσίματος των μαλλιών με με κρύο νερό, αλλά και με αυτή την θερμοκρασία υπάρχουν μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

Διατηρεί τα φυσικά έλαια: Σε αντίθεση με το ζεστό νερό, το κρύο νερό δεν διαλύει τα φυσικά έλαια, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυξάνει τη λάμψη: Το κρύο νερό λειτουργεί στα μαλλιά κλείνοντας τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και τα λέπια της τρίχας, γεγονός που αυξάνει τη λάμψη των μαλλιών.

Αυξάνει την υγρασία: Καθώς το κρύο νερό μπορεί να κλείσει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, διατηρούνται τα φυσικά επίπεδα υγρασίας των μαλλιών.

Βοηθά στην πιτυρίδα: Η πιτυρίδα προκύπτει από το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και απαιτείται υγρασία για την αντιμετώπισή της. Δεδομένου ότι το ντους με κρύο νερό βοηθά το τριχωτό της κεφαλής να διατηρήσει την υγρασία, αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει την πιτυρίδα και τον ερεθισμό που τη συνοδεύει.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Μειονεκτήματα

Μειώνει τον όγκο: Το κρύο νερό κάνει εξαιρετική δουλειά βοηθώντας τα μαλλιά να διατηρήσουν την υγρασία, αλλά η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται φλατ και λιγότερο ογκώδη.

Υπερβολική υγρασία: Όταν τα μαλλιά διατηρούν την υγρασία, μπορεί να αφήσουν υπερβολική λιπαρότητα στο κεφάλι και αυτό μπορεί να τα κάνει να δείχνουν και να αισθάνονται λιπαρά και άτονα

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για το λούσιμο των μαλλιών μας;

Για το λούσιμο των μαλλιών το χλιαρό νερό σε θερμοκρασία περίπου 38°C είναι ιδανικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.