ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Hair botox: Η θεραπεία που υπόσχεται πιο λεία, μεταξένια και λαμπερά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Σεπτεμβρίου 2024

Hair botox: Η θεραπεία που υπόσχεται πιο λεία, μεταξένια και λαμπερά μαλλιά
IG @rosiehw
Τι είναι το hair botox και πώς λειτουργεί για να κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο όμορφα

Το hair botox είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια θεραπεία μαλλιών που στοχεύει στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση της υγείας και της όψης τους, η οποία όμως στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιεί αλλαντική τοξίνη. Είναι μια τέλεια τεχνική για όποια γυναίκα έχει φριζαρισμένα μαλλιά που δεν τιθασεύονται εύκολα, αλλά είναι ιδανική ακόμα και για τα πολύ σγουρά μαλλιά.

Το αποτέλεσμα λείανσης του hair botox

Αν και αυτή η θεραπεία δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό Botox, έχουν κάτι κοινό που έχουν: Και τα δύο είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα εξομάλυνσης . Για τα μαλλιά, αυτό γίνεται μέσω της ιδέας της πλήρωσης κενών χώρων στο σκέλος, της προσωρινής αποκατάστασης των σπασμένων άκρων και της βελτίωσης της υφής στη διαδικασία.Το hair botox χρησιμοποιεί κερατίνη και κολλαγόνο για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων και σπασμένων ινών της τρίχας και αυτό βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο υγιή και πυκνά.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Τα οφέλη του hair botox

Αυτός ο τύπος θεραπείας χρησιμοποιείται κυρίως σε ιδιαίτερα ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι, ενώ άλλες θεραπείες μπορούν να γίνουν μόνο σε κομμωτήριο, το botox μαλλιών είναι ουσιαστικά μια μάσκα μαλλιών και επομένως μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι, αρκεί να εφαρμοστεί με τα σωστά προϊόντα.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία

Για να γίνουν τα μαλλιά λεία και μεταξένια χρειάζονται συγκεκριμένα συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, κερατίνη, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β5 και κολλαγόνο. Τα προϊόντα μαλλιών Botox περιέχουν συχνά υδρολυμένη κερατίνη, η οποία είναι μια μορφή κερατίνης που έχει διασπαστεί σε μικρότερα σωματίδια και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών γεμίζοντας κενά στο στέλεχος της τρίχας. Η πρωτεΐνη κολλαγόνου παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της δομής και της αντοχής διαφόρων ιστών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, οι οποίοι επομένως τείνουν να σπάνε λιγότερο.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Υαλουρονικό οξύ και φυτικά εκχυλίσματα

Υαλουρονικό οξύ και φυτικά εκχυλίσματα πρέπει στη συνέχεια να προστεθούν στην κερατίνη και το κολλαγόνο. Το πρώτο συστατικό βοηθά στην προσέλκυση και διατήρηση της υγρασίας, χαρίζοντας ελαστικότητα και πιο υγιή εμφάνιση. Τα φυτικά εκχυλίσματα, όπως η αλόη βέρα, το πράσινο τσάι ή το χαμομήλι, μπορούν να συμπεριληφθούν στα προϊόντα μαλλιών Botox για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδωτικές ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.