ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα βρεις το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Σεπτεμβρίου 2024

idaniko-sxima-fridion
IG @matildadjerf
Τα φρύδια μας πρέπει να κολακεύουν το πρόσωπό μας, έχοντας το σωστό χρώμα και το σωστό σχήμα

Τα φρύδια είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας, το οποίο καθορίζει τη δομή του προσώπου μας. Συγχρόνως, έχει σημαντική θέση και σε σχέση με το μακιγιάζ, δεδομένου ότι έχει τη δύναμη να αλλάζει το ύφος της εμφάνισής μας. Το σχήμα και το χρώμα δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για ένα τέλειο φρύδι: Για να μεγιστοποιήσoυμε το αποτέλεσμα lifting που θέλουμε να χαρίσουμε στο βλέμμα μας, η ηλικία έχει επίσης καθοριστική σημασία, καθώς με την πάροδο του χρόνου το περίγραμμα των ματιών αλλάζει και γίνεται εκ φύσεως πιο καθοδικό.

Το ιδανικό σχήμα φρυδιών ανά δεκαετία

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Στα 20

Στην δεκαετία των 20 έχουμε πυκνά και γεμάτα φρύδια, η συμβουλή μας είναι να το «εκμεταλλευτείς» και να αποφύγεις το τσιμπιδάκι γιατί τότε θα αρχίσουν να αραιώνουν. Χρησιμοποίησε μια διάφανη μάσκαρα για να τα χτενίσεις και να τα οριοθετήσεις. Συνήθως στα 20, το μακιγιάζ είναι ελαφρύ και τα φρύδια πρέπει να ακολουθούν τη συνολική εμφάνιση , οπότε είναι προτιμότερο να μην τα βαραίνεις με επιπλέον χρωστικές.

Στα 30

Στα 30, το μακιγιάζ γίνεται πιο απαιτητικό, ακόμα και τα φρύδια αποκτούν μεγαλύτερη ευκρίνεια, αλλά δυστυχώς είναι επίσης η περίοδος κατά την οποία αρχίζουν να αραιώνουν και να μην αναπτύσσονται εκεί που πρέπει. Το μολύβι είναι το πιο απαραίτητο και εύκολο στη χρήση εργαλείο, διαρκεί περισσότερο από την πούδρα και δίνει ένταση στο βλέμμα. Επομένως, χρησιμοποίησέ το για να καμουφλάρεις τα κενά που δημιουργούνται.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Στα 40

Στα 40, το δέρμα χάνει μεγαλο ποσοστό της σφριγηλότητάς του και τα φρύδια τείνουν επίσης να ακολουθούν αυτή τη φθείνουσα πορεία. Η τεχνική microblading βοηθά στην επίλυση του προβλήματος δουλεύοντας μόνιμα στο σχήμα. Ο Στόχος είναι να ανοίξει το μάτι και να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος μεταξύ των φρυδιών και του βλεφάρου.

Στα 50

Σε αυτή την ηλικία το χρώμα των φρυδιών τείνει να ξεθωριάζει, επομένως είναι καλύτερο να προσαρμόζεται με μια μάσκαρα φρυδιών με χρώμα στον φυσικό χρωματικό τόνο των φρυδιών, καθιστώντας τα πιο ζεστά για να μην σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά. Το σχήμα είναι επίσης σημαντικό για να αποκτήσεις ένα lift effect: μπορείς να φωτίσεις το μάτι σηκώνοντας τη γωνία και διαγράφοντας το άκρο στο τελείωμα των φρυδιών με μεγάλη ακρίβεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.