ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Long hair don't care: Η θεραπεία που διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Σεπτεμβρίου 2024

makria mallia
IG @maralafontan
Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών και είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε

Οι γυναίκες αγαπάμε τα μακριά μαλλιά, γιατί μας χαρίζουν δύναμη, ενισχύοντας τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχουν στιγμές όμως, που παρά τη φροντίδα που τους προσφέρουμε, φαίνεται σαν να μη μακραίνουν καθόλου. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, τα μαλλιά μακραίνουν από 7 έως 9 χιλιοστά το μήνα. Σε ένα χρόνο η ανάπτυξή τους πρέπει να φτάσει περίπου τα 10/12 εκατοστά.

Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που επιβραδύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών μας, όπως παραδείγματος χάριν η κακής ποιότητας διατροφή, μια περίοδος έντονου στρες και επίσης, η ηλικία. Είναι αντιστρόφως ανάλογο: όσο μεγαλώνουμε, τόσο μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας. Όμως, δύο είναι οι βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα: η γενετική και οι ορμόνες.

Jenny.Gr
IG @maralafontan


H υγεία

Εκτός από την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η φυσική μας κατάσταση έχει να κάνει και με την τριχόπτωση. Μετά από μια εγχείρηση ή μια μακροχρόνια ασθένεια, μπορεί να περάσει κανείς μια περίοδο που η ιατρική ονομάζει telogen effluvium που χαρακτηρίζεται από εμφανή πτώση. Τέτοια γεγονότα αποτελούν ένα σοκ για το σώμα που με κάποιο τρόπο παραλύει τον εαυτό του εσωτερικά.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Το άγχος

Όταν διανύουμε μια στρεσογόνο περίοδο, το σώμα διανέμει τα θρεπτικά συστατικά (όπως οι βιταμίνες ) με διαφορετικό τρόπο: τα αφαιρεί από ό,τι δεν είναι ζωτικής σημασίας – όπως η τριχοφυΐα – και τα κατευθύνει προς τα πιο σημαντικά όργανα για την επιβίωσή μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το άγχος και, στο μεταξύ, να αποτρέψουμε άλλα στοιχεία να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το νερό

Το νερό μπορεί να είναι «σκληρό» ή πλούσιο σε μέταλλα που παράγουν για παράδειγμα ασβεστόλιθο ή «απαλό» που, από την άλλη, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου ουσίες όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να υπάρχει συσσώρευση αυτών των ουσιών στο δέρμα που κάνουν τα μαλλιά ξηρά και το τριχωτό της κεφαλής ερεθισμένο, στη δεύτερη περίπτωση το νερό δεν ξεπλένει σωστά το σαμπουάν και τις ακαθαρσίες, δημιουργώντας συσσώρευση ουσιών που «μπλοκάρουν» τα ωοθυλάκια και συνεπώς ανάπτυξη των μαλλιών. Το τελευταίο φαινόμενο μπορεί επίσης να συμβεί όταν χρησιμοποιείς πάρα πολλά προϊόντα μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πώς μπορούμε να διεγείρουμε την ανάπτυξη των μαλλιών

Το microneedling είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που δημιουργεί μικροβλάβες στο δέρμα χρησιμοποιώντας πολύ μικρές βελόνες, ενεργοποιώντας έτσι έναν αναγεννητικό μηχανισμό. Μπορεί επίσης να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η συμβουλή των ειδικών, στην περίπτωση του τριχωτού της κεφαλής, είναι να χρησιμοποιούμε τις μικρότερες βελόνες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και να μειώσουμε τις συνεδρίες το πολύ σε μία την εβδομάδα. Προφανώς, εκτός από αυτό το πρωτόκολλο, τα συμπληρώματα προσφέρουν και υποστήριξη, χωρίς να ξεχνάμε τη σημαντικότητα της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.