ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το ξηρό σαμπουάν


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Οκτωβρίου 2024

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το ξηρό σαμπουάν
IG @matildadjerf
Ο τρόπος εφαρμογής, αλλά και η συχνότητα χρήσης του ξηρού σαμπουάν είναι καθοριστικοί παράγοντες τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία των μαλλιών

Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο όμορφα σε χρόνο dt. «Φρεσκάρει» τις ρίζες των μαλλιών ανάμεσα στα λουσίματα, αλλά προσθέτει και όγκο στα λιπαρά μαλλιά. Το βρίσκουμε στην αγορά σε μορφή spray, αλλά υπάρχει σε πολλές συνθέσεις και με διαφορετικές αποχρώσεις για να εναρμονίζεται με τα περισσότερα χρώματα μαλλιών.

Η δράση του ξηρού σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν χρησιμοποιεί συστατικά όπως το άμυλο για να βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και σμήγματος που παράγει το τριχωτό της κεφαλής. Το ξηρό σαμπουάν δεν ξεπλένεται όπως το κλασσικό σαμπουάν, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής και να αρχίσει να επηρεάζει τόσο την υγεία του τριχωτού, όσο και συνολικά των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf


Πώς χρησιμοποιείται το ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό δεν είναι σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση, αν και τα οφέλη του είναι πολλά περισσότερα από τον καθαρισμό των μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν styling. Ενώ το προϊόν μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να φαίνονται καθαρά μετά από μερικές χρήσεις, συσσωρεύεται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντάς τα να φαίνονται βρώμικα.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Αν έχεις πιο λιπαρό τριχωτό της κεφαλής αλλά δεν θέλεις να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά μπορείς να το χρησιμοποιείς πιο συχνά από κάποια άλλη γυναίκα με πιο ξηρό ή πιο ευαίσθητο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής. Θα ήταν καλό ωστόσο, να μην χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν για περισσότερες από δύο ημέρες συνεχόμενα. Ο κίνδυνος υπερβολικής χρήσης ξηρού σαμπουάν είναι ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα την απόφραξη των τριχοθυλακίων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ακμή ή πιτυρίδα, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.