ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ανακάλυψε ποιο μήκος μαλλιών ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Οκτωβρίου 2024

μήκος μαλλιών
IG @hoskelsa
Είναι μια μέθοδος που αναπτύχθηκε από hair experts για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιο μήκος μαλλιών ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα του προσώπου μας

Για να βρεις το τέλειο κούρεμα, η προσωπική προτίμηση και το στυλ σου παίζουν καθοριστικό ρόλο, αλλά ήξερες ότι ένας απλός μαθηματικός τύπος μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις ποιο μήκος μαλλιών ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου; O κανόνας των 5,5cm , είναι μια μέθοδος που αναπτύχθηκε από επαγγελματίες κομμωτές για να υπολογίσουν ποιος μήκος κουρέματος ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας. Αν και δεν είναι μια απόλυτη μέθοδος, μπορεί να είναι ένας χρήσιμος οδηγός για εσένα που ίσως δεν έχεις αποφασίσει πιο στιλ μαλλιών να δοκιμάσεις.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας των 5,5 cm

Ο κανόνας των 5,5 cm βασίζεται στην απόσταση μεταξύ του λοβού του αυτιού και του πηγουνιού. Σύμφωνα με τους hair experts, αυτή η μέτρηση μπορεί να δείξει εάν ένα κοντό ή μακρύ κούρεμα θα σου ταίριαζε περισσότερο. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι απλή: εάν η απόσταση είναι μικρότερη από 5,5 cm, τα κοντά μαλλιά τείνουν να ενισχύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αντίθετα, εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, ένα πιο μακρύ μήκος μαλλιών θα μπορούσε να δείχνει πιο αρμονικό.

μήκος μαλλιών
IG @hoskelsa

Πώς να μετρήσεις την απόσταση μεταξύ του λοβού του αυτιού και του πηγουνιού

Για να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των 5,5 cm, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας χάρακας , ένα μολύβι και ένας καθρέφτης. Τοποθέτησε το μολύβι οριζόντια κάτω από το πηγούνι σου και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τον χάρακα για να μετρήσεις την απόσταση από το λοβό του αυτιού σου μέχρι το μολύβι, κρατώντας το όρθιο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 5,5 cm , μπορείς να δοκιμάσεις ένα κοντό στιλ κουρέματος. Εάν η μέτρηση υπερβαίνει τα 5,5 cm, τα μακριά μαλλιά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

μήκος μαλλιών
IG @hoskelsa

Η επιστήμη πίσω από τον κανόνα

Ο κανόνας βασίζεται στην ιδέα ότι οι αναλογίες του προσώπου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα μήκη μαλλιών πλαισιώνουν το πρόσωπο. Για παράδειγμα, ένα πιο κοντό ή στρογγυλό πρόσωπο μπορεί να αναδειχθεί καλύτερα από ένα πιο κοντό κούρεμα που τονίζει τη γραμμή του σαγονιού, ενώ ένα μακρύτερο πρόσωπο μπορεί να εξισορροπηθεί από πιο μακριά μαλλιά που δημιουργούν ένα πιο αναλογικό οπτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτός είναι μόνο ένας κανόνας κατευθυντήριας γραμμής. Το σχήμα του προσώπου και η υφή των μαλλιών είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από ένα κούμερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.