ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να έχεις υπέροχα μαλλιά, ακόμα και τις ημέρες που βρέχει


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Οκτωβρίου 2024

δαχείριση μαλλιών στη βροχή
IG @leoniehanne
Υπάρχουν τρόποι να παραμένουν καλοχτενισμένα τα μαλλιά σου, ακόμα και στη βροχή

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι μια όμορφη εποχή αλλά σίγουρα δεν είναι η εποχή που αγαπάνε τα μαλλιά μας. Εκτός από την αλλαγή του καιρού που τα κάνει θαμπά, άτονα και επιρρεπή στην τριχόπτωση, η βροχή, η υγρασία και ο αέρας επιδεινώνουν τα προβλήματα των μαλλιών. Αν λοιπόν τις ημέρες που βρέχει, φαίνεται αδύνατο να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε τάξη, μην ανησυχείς. Υπάρχουν τρόποι για να «κοντρολάρεις» την εμφάνισή τους.

Πώς να έχεις τέλεια μαλλιά όταν βρέχει

Τις ημέρες που βρέχει τα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο θαμπά και ξηρά. Φριζάρουν ή ακόμα και ηλεκτρίζονται. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα είναι να ενυδατώσεις καλά τα μαλλιά σου. Σε αυτό, θα σου φανούν εξαιρετικά απαραίτητα προϊόντα λείανσης, αλλά και μια leave-in μάσκα μαλλιών ή κάποιο ενυδατικό έλαιο για εφαρμογή στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών.

Είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείς ένα πιστολάκι μαλλιών που απελευθερώνει ιόντα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να έρθεις αντιμέτωπη με το φαινόμενο του ηλεκτρισμού των μαλλιών και θα διατηρήσεις την απαλότητά τους. Τα πιστολάκια τελευταίας γενιάς έχουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας, έτσι ώστε να διατηρούν καλύτερα την υγεία των μαλλιών. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσεις σε ένα «στρατηγικό» styling : δούλεψε τούφα-τούφα, υπομονετικά, χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα με απαλές τρίχες. Το μυστικό είναι μια γρήγορη αλλά στοχευμένη κίνηση στα μαλλιά με κατεύθυνση προς τα κάτω, , ακολουθώντας όλο το μήκος των μαλλιών με ομοιογενή τρόπο.

δαχείριση μαλλιών στη βροχή
IG @leoniehanne

Αν ωστόσο τις μέρες που βρέχει, σου φαίνεται αδύνατο να μπορέσεις να δαμάσεις τα μαλλιά σου, μη φοβηθείς να πειραματιστείς με χτενίσματα. Η πιο απλή, γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μια κομψή αλογορουρά.

Οι εκδοχές της είναι αμέτρητες: ψηλή, χαμηλή, με πλαϊνή χωρίστρα – είναι όλες τους η καλύτερη λύση για να καταπολεμήσεις την υγρασία. αλογοουρά και πλάγια δεν πειράζει, είναι όλες εξαιρετικά καλές στην καταπολέμηση της υγρασία τις βροχερές ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.