ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βοήθεια! Βγάζω σπυράκια απο τον ήλιο


15 Ιουνίου 2015

Ο ήλιος και η ζέστη κάνουν την επιδερμίδα μας πιο επιρρεπή στην λιπαρότητα αφού ερεθίζουν τους αντίστοιχους αδένες με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο πρησμένο και οι πόροι του να μπλοκάρονται.

Ακόμα λοιπόν κι αν ποτέ πριν δεν είχατε πρόβλημα με σπυράκια, το καλοκαίρι μπορεί να γίνει η εποχή που κάποια θα κάνουν την εμφάνιση τους στο σώμα ή στο πρόσωπο σας. Για αυτό τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ θα πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινή σας περιποίησης, αφού «κάθονται» στις περιοχές που έχουν κίδνυνο να γίνουν λιπαρές και τις εξισορροπούν. Επίσης κάνουν ένα είδος απολέπισης κρατώντας τους πόρους καθαρούς. Επιλέξτε λοιπόν καθαριστικά με αυτή την ουσία και περάστε το πρόσωπο σας πρωί και βράδυ. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με το πλύσιμο και το καθάρσισμα γιατί θα χαλάσετε την ισορροπία της επιδερμίδας σας.

Επίσης αντί για την κρέμα ενυδάτωσης που χρησιμοποιείτε τους πιο δροσερούς μήνες χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδάργυρου ή τιτανίου τα οποία θα δώσουν μια πιο ματ εμφάνιση της επιδερμίδας και θα εξουδετερώσουν την αντιαισθητική γυαλάδα.

Το βράδυ επιλέξτε μια κρέμα με υπεροξείδιου του βενζολίου την οποία θα βάλετε μόνο στις προβληματικές περιοχές και θα μειώσει την εμφάνιση ξεσπασμάτων της επιδερμίδας εξαιτίας των μικροβίων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.