ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι είναι οι κρέμες BB


TSVIGKOU

26 Φεβρουαρίου 2013

Οι κρέμες BB έχουν κάνει την εμφάνιση τους τελευταία και αποτελούν πλέον τάση στον τομέα της ομορφιάς.

Τι είναι όμως οι κρέμες BB;

Η ονομασία BB σημαίνει blemish balm ή blemish base ή beauty balm δηλαδή βάση ή κρέμα ή βάλσαμο για σημάδια (ακμής, δυσχρωμίες, σπυράκια, ψεγάδια δέρματος).

Πρώτη φορά παρασκευάστηκε στην Γερμανία από την Christine Schrammerk όμως ήταν αρκετά δημοφιλής στην Κορέα όπου συστηνόταν για την μείωση της ερυθρότητας σε ασθενείς που έκαναν θεραπείες προσώπου με laser. Τελευταία όμως άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλής και στις άλλες χώρες και λανσάρεται από πολλές εταιρείες καλλυντικών.

Η κρέμα BB προωθείται ως η κρέμα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή μπορεί να φορεθεί μόνη της σαν ενυδατική με χρώμα και αντικαθιστά το serum, την ενυδατική κρέμα, το primer της βάσης μακιγιάζ, τη βάση make up και το αντηλιακό καθώς οι περισσότερες BB κρέμες έχουν δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Παρ’ όλα αυτά η κρέμα BB μπορεί να εφαρμοστεί μετά το serum και την ενυδατική σαν ελαφρύ make up ή πριν από την πούδρα ανάλογα με την επιθυμητή κάλυψη.

Σκοπός της κρέμας BB είναι να μειώσει και να καλύψει τα χρωματικά ψεγάδια του δέρματος, όχι όμως να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης σε δέρματα που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Για παράδειγμα ένα ξηρό δέρμα χρειάζεται ενυδατική κρέμα πριν την κρέμα BB για να απλωθεί η δεύτερη ομοιόμορφα και να μην κολλάει στα αφυδατωμένα σημεία. Επίσης, επειδή η κρέμες BB προσφέρουν μεσαία κάλυψη είναι απαραίτητο ένα concealer κάτω από τα μάτια καθώς και σε σημεία με έντονες δυσχρωμίες.

Τα συστατικά που προσφέρουν την ιδιότητα της κάλυψης στην κρέμα BB είναι συνήθως από ορυκτά με αποτέλεσμα να φροντίζουν το δέρμα που έχει σπυράκια ή ακμή.

Υπάρχουν διάφορες κρέμες BB στην αγορά άλλες είναι ενισχυμένες με συστατικά κατά της λιπαρότητας και της ακμής, άλλες είναι ενισχυμένες με αντιρυτιδικά και αντιγηραντικά συστατικά, άλλες προσφέρουν λάμψη και ομοιόμορφη υφή και άλλες έχουν συστατικά που προσφέρουν λεύκανση (κατά των κηλίδων και πανάδων).

Η χρωματική παλέτα δεν είναι ίδια σε όλες τις κρέμες BB, επιλέξτε την δική σας κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας καθώς και το χρώμα που σας ταιριάζει ιδανικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.