ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καλοκαιρινές συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα


3 Σεπτεμβρίου 2014

Μείζον ζήτημα! Καθαρό, νεανικό και λαμπερό δέρμα. Πασχίζουμε όλο το χειμώνα για να φτιάξουμε το τέλειο –αν υπάρχει- δέρμα και ενώ κάτι έχουμε καταφέρει μετά από ώρες να μπροστά στον καθρέφτη για να βάλουμε κρέμες, μετά από μερικά ραντεβού στην αισθητικό και φυσικά μετά από μαραθώνιες σε μαγαζιά καλλυντικών και σε σελίδες περιοδικών αλλά και υπολογιστών. Ποια είναι η καλύτερη αντιρυτιδική; Πόσο συχνά να κάνω peeling; Να αγοράσω bb ή cc cream;

Και εκεί που μετά κόπων και βασάνων βρήκαμε τη λύση –ή νομίζουμε ότι τι βρήκαμε- έρχεται το καλοκαίρι και ξεχυνόμαστε στις παραλίες, μπαίνουμε στα καράβια και κάνουμε ότι κραιπάλη και υπερβολή αποφύγαμε με κόπο το χειμώνα. Και τώρα επιστρέψαμε κι αν και νιώθουμε γεμάτες και χαρούμενες το δέρμα μας πάλι κάτι θέλει, σωστά;

Φυσικά, αφού ακόμα κι αν το πασαλείβαμε όλη την ώρα με αντιηλιακό δεν αρκεί για να διατηρήσουμε αυτό που χτίσαμε όλο το χειμώνα. Μην αναρωτιέστε γιατί. Μικρές, καθημερινές συνήθειες είναι ικανές να καταστρέψουν το δέρμα χωρίς να το καταλάβουμε.

1. Το πλοίο, οι παραλίες και όλα τα μέρη που μπορεί να βρεθείς το καλοκαίρι δεν λάμπουν από καθαριότητα. Πιάνοντας το πρόσωπό μας, αφού έχουμε περάσει από ένα τέτοιο μέρος μεταφέρουμε ένα σωρό μικρόβια χωρίς καν να το αντιληφθούμε.

2. Δεν κοιμόμαστε σωστά. Μπορεί να απολαμβάνουμε περισσότερη ώρα ύπνο κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά όχι τις σωστές ώρες. Κοιμάστε πολύ αργά και ξυπνάμε το μεσημέρι. Αυτές οι ώρες δεν διευκολύνουν αθόλου το δέρμα παρά μόνο την ευκολία μας.

3. Η πολύωρη χρήση του air-condition. Καλή είναι η τεχνολογία που μας δροσίζει αλλά η κρύο αέρας που δεν ανανεώνεται είναι εχθρός για την επιδερμίδα.

4. Το καλοκαίρι επίσης είναι η κατάλληλη εποχή για να χαλάσουμε το πλάνο διατροφής. Συνήθως παραλείπουμε όλα τα γεύματα και κρατάμε μόνο το πρωινό κι ένα πολύ γερό βραδινό.

5. Το κινητό τηλέφωνο σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει η εναλλακτική του βιβλίου στην ξαπλώστρα. Εκτός του ότι είναι οξύμωρο να έχει κανείς το κινητό τηλέφωνο δίπλα του στην ξαπλώστρα, αφού το ζητούμενο είναι να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, το να ακουμπάει στο πρόσωπο είναι ότι χειρότερο για το δέρμα.

6. Οι πολλές μπύρες και τα κοκτέιλ που δεν μπορούμε να μην καταναλώσουμε, μπορεί στιγμιαία να μας δροσίζουν αλλά μακροπρόθεσμα αφυδατώνουν τον οργανισμό με αποτέλεσα αυτό να φαίνεται και στο δέρμα μας.

Τα παραπάνω αρκούν για να καταστρέψουν ότι πετύχαμε με κόπο όλο το χειμώνα. Γι’ αυτό καλό είναι να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας όσο πιο ήπια γίνεται και να διορθώσουμε τις μικροζημιές του καλοκαιριού που έχουν αφήσει το σημάδι τους στην επιδερμίδα μας. Ας κρατήσουμε ανεξίτηλες μόνο τις όμορφες αναμνήσεις!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.