ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Χρειάζεστε πραγματικά κρέμα ματιών;


27 Σεπτεμβρίου 2014

Έχετε ακούσει τις υποσχέσεις, ότι οι  κρέμες ματιών μπορούν να μειώσουν  ή ακόμα και να εξαλείψουν τα σημάδια της γήρανση, που είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και οι μαύροι κύκλοι. Αλλά όλα αυτά είναι αλήθεια;

Οι κρέμες ματιών έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, γι αυτό και είναι πιο παχύρευστες και περιέχουν περισσότερο λάδι από ό, τι μια κανονική κρέμα προσώπου. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο εύθραυστο, πιο επιρρεπές στη ξηρότητα, και εμφανίζει πιο γρήγορα τα σημάδια της κόπωσης και της ηλικίας. Επίσης, οι συνεχείς κινήσεις των ματιών επιταχύνουν την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και τα υγρά που συγκεντρώνονται κάτω από τα μάτια, μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Όμως, οι κρέμες ματιών μπορούν να αντιμετωπιστούν ορισμένα από αυτά τα θέματα.

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες προέρχονται τόσο από ζημιά από τον ήλιο όσο και από τη μείωση του κολλαγόνου λόγω ηλικίας. Το κολλαγόνο βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και βιταμίνη C, τα πεπτίδια και η ρετινόλη ενισχύουν την παραγωγή του. Άρα, οι κρέμες που περιέχον τα κατάλληλα συστατικά, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της απώλειας νερού στο δέρμα και να βελτιώσουν  την ελαστικότητα. Επίσης, οι μαύροι κύκλοι,  κάτω από τα μάτια προέρχονται από τα γονίδια, τη βλάβη από τον ήλιο, την ηλικία, και τη συσσώρευση του αίματος. Η βιταμίνη C, μπορεί να πυκνώσει το δέρμα και να κρύψει τους μαύρους κύκλους, μετά από περίπου 6 μήνες.

Τέλος, το πρήξιμο είναι μια συσσώρευση υγρού και αίματος κάτω από τα μάτια. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει την κυκλοφορία, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το πρήξιμο. Άλλες μελέτες δείχνουν, ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι εξίσου αποτελεσματικές  για την αντιμετώπιση του πρηξίματος. Γι 'αυτό μερικοί αγοράζουν κρέμες που ψύχουν τα μάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.