ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Αντιγήρανση, καθημερινή και προσωπική υπόθεση


17 Οκτωβρίου 2014

bcbg_bss09_029-Copy.jpg

Πώς θα νικήσουμε τον χρόνο; Τι πρέπει να κάνουμε για να καθυστερήσουμε και να απαλύνουμε τα σημάδια του στο πρόσωπό μας; Προσέχουμε και αντέχουμε…

Για ποιο λόγο επιβάλλεται να φροντίζουμε το δέρμα μας; Πιστεύετε ότι πρέπει να το κάνουμε μόνο για να δείχνουμε όμορφες και νέες; Ισως ακόμα να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δέρμα μας δεν είναι απλά ένα περίβλημα, αλλά και το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και το πλέον εκτεθειμένο στις εξωτερικές επιδράσεις. Επιτελεί δε πολλές και πολύτιμες λειτουργίες, όπως την αίσθηση της αφής, την άμυνα του οργανισμού και την προστασία απ’ το περιβάλλον. Ένα υγιές και λαμπερό δέρμα είναι το κυριότερο συστατικό της ομορφιάς.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να μεγαλώνουμε όμορφα, και το σημαντικότερο είναι να αποφεύγουμε ό,τι μπορεί να αλλοιώσει την έκφραση και την προσωπικότητά μας. Όλα πρέπει να στηρίζονται στην αρχή ότι ο καθένας είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η περιποίηση του δέρματος έχει δύο βασικά μέρη: την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι και τη φροντίδα από κάποιον ειδικό, είτε αυτός είναι γιατρός είτε αισθητικός.

Home alone

Η  βασική αντιγηραντική φροντίδα είναι αυτή που πρέπει να κάνουμε καθημερινά στο σπίτι, με σημαντικότερο όλων τον καλό καθαρισμό πρωί και βράδυ, με ένα προϊόν που θα είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματος, την ηλικία και τις ανάγκες του.

Το βράδυ για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αν υπάρχει, και τις βλαβερές ουσίες από την μόλυνση του περιβάλλοντος, και το πρωί για να το απαλλάξουμε από το περισσεύον σμήγμα και τις εκκρίσεις που δημιουργούνται από την ίδια τη λειτουργία του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφού λοιπόν το έχουμε καθαρίσει προσεκτικά και έχουμε χρησιμοποιήσει μια τονωτική λοσιόν η οποία θα αποκαταστήσει την ισορροπία και το ph του δέρματος, τότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η τοποθέτηση των ανάλογων προϊόντων (κρέμα ματιών, λαιμού και ντεκολτέ, ορός και κρέμα ημέρας ή νύχτας). Μην ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι παρών όλο τον χρόνο - και με κρύο και με συννεφιά και βροχή και πολύ πιο δυνατός στο χιόνι. Δεν παραλείπουμε να βάζουμε αντηλιακή κρέμα στα χέρια, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.

Είναι επίσης πολύ καλό να γίνεται ένα πίλινγκ και μια ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα. Αυτή τη βασική φροντίδα θα πρέπει να τη βάλουμε από νωρίς στην καθημερινή μας ρουτίνα. Ο καθηγητής δερματολογίας Murad λέει ότι όπως οι μητέρες μαθαίνουν στα παιδιά 3-4 ετών να πλένουν τα δόντια τους, το ίδιο ακριβώς πρέπει να τα μάθουν στα 13-14 να φροντίζουν το δέρμα τους.

Φροντίδα από τον ειδικό

Πέρα από αυτή τη βασική και απαραίτητη καθημερινή φροντίδα, υπάρχουν πολλές δυνατότητες επιλογής ειδικών θεραπειών που μπορούν να επιλύσουν τυχόν προβλήματα αλλά και να συμβάλουν στον σημαντικότερο στόχο: να μεγαλώνουμε όμορφα.

Το πρώτο βασικό βήμα είναι ένας καλός καθαρισμός που θα περιλαμβάνει ένα ήπιο πίλινγκ μόλις τελειώσει το καλοκαίρι, ανεξαρτήτως ηλικίας και ποιότητας δέρματος, και αμέσως μετά μια βαθιά ενυδάτωση. Είναι η φροντίδα που θα απαλλάξει το δέρμα μας από τα νεκρά κύτταρα που δημιουργήθηκαν από την έκθεση στον ήλιο, και η ενυδάτωση θα του δώσει την υγρασία που έχει τόσο ανάγκη μετά το καλοκαίρι.

Μετά οι περιποιήσεις που θα ακολουθήσουμε εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου και τον επιδιωκόμενο στόχο. Μπορεί να είναι κούρες ήπιας και επαναλαμβανόμενης απολέπισης που θα βοηθήσουν στην ανανέωση και στον αποχρωματισμό των δυσχρωμιών, θεραπείες σύσφιξης, τόνωσης των μυών του προσώπου και θεραπείες ενυδάτωσης.

Γι’ αυτές τις θεραπείες μπορούμε να απευθυνθούμε είτε σε εξειδικευμένα ιατρεία για πιο επεμβατικές μεθόδους όπως ενέσεις botox, μεσοθεραπείες, fractional laser, ραδιοσυχνότητες, υπερήχους, είτε σε ινστιτούτα αισθητικής για πιο ήπιες και συντηρητικές θεραπείες, όπως καθαρισμός, ήπια peeling με οξέα φρούτων ή με μικροαπόξεση, θεραπείες σύσφιξης με μικρορεύματα, βαθιές ενυδατώσεις με ιοντοφόρεση ή φύλλο κολλαγόνου, θεραπείες λεύκανσης κ.λπ.

Εν κατακλείδι, καμία αισθητική ή ιατρική φροντίδα δεν αντικαθιστά τη φροντίδα στο σπίτι. Καμία ιατρική φροντίδα δεν αντικαθιστά την αισθητική περιποίηση. Η μία συμπληρώνει την άλλη και η μία δεν ανταγωνίζεται την άλλη.

Μαίρη Αργείτου Info: www.mariaargeitou.gr  / Κάντε like στο facebook fan page (Τηλ. επικοινωνίας: 210-6742622)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.