ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4+1 τροφές που κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει από υγεία


18 Ιανουαρίου 2015

beautiful-face.jpg

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες είναι το παν για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Γι αυτό και ένα ψυγείο γεμάτο με φρούτα και λαχανικά, συμβάλλει σημαντικά στο να αποκτήσουμε ένα απίστευτα καθαρό και απαλό δέρμα. Ίσως είναι καιρός λοιπόν, εκτός από την υγιεινή διατροφή, να αρχίζουμε να επιλέγουμε προϊόντα ομορφιάς με βάση τις παρακάτω τροφές, ο οποίες μας χαρίζουν μια νεανική επιδερμίδα, απαλλαγμένη από τις ρυτίδες. Η Apivita φρόντισε να εφοδιάσει την νέα ενημερωμένη σειρά της με μάσκες και scrubs για το πρόσωπο που περιέχουν όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά για το δέρμα.

  1. Το βερίκοκο είναι ένα μικρό, χρυσό πορτοκαλί χρώματος φρούτο, με βελούδινη επιδερμίδα και σάρκα, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι η μαλακτική του δράση, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και Α. Αυτές οι βιταμίνες είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα, γιατί έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και θεραπεύουν τις δερματικές διαταραχές και χαρίζουν ένα λαμπερό δέρμα. Γίνεται άρα αντιληπτό ό,τι τα οφέλη που προσφέρει το βερίκοκο, το καθιστούν, ως ένα από τα ιδανικά φρούτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα ομορφιάς, για να απαλύνει την επιδερμίδα και να διατηρήσει την διαύγεια και την ελαστικότητα της. 
  2. Δεν είναι μυστικό ό,τι τα μύρτιλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία. Μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη, να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη και του καρκίνου, αλλά επίσης, δίνουν μια λάμψη και μια νεανική όψη στην επιδερμίδα σας. Τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα. Για παράδειγμα η ανθοκυανίνη, η χρωστική που είναι υπεύθυνη για το βαθύ κόκκινο, μοβ χρώμα των μούρων, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βοηθάει στην μείωση της ζημιάς, που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον το ελλαγικό οξύ, ένα άλλο αντιοξειδωτικό, προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και εμποδίζει το σχηματισμό ενός ενζύμου, που διασπά την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια ισχυρή γροθιά ενάντια στις ρυτίδες. Άρα, με όλα τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη, ότι αυτά τα φρούτα χρησιμοποιούνται σε πολλές κρέμες, χαρίζοντας ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες.
  3. Το ρόδι έχει μια λαμπερή κόκκινη απόχρωση, και θεωρείται ως σύμβολο γονιμότητας και ευημερίας. Αυτό το κατακόκκινο φρούτο περιέχει ένα «μυστικό φίλτρο» για μια υγιή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, περιορίζοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επίσης, το ρόδι κάνει θαύματα και στην ξηρή επιδερμίδα! Περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία διατηρούν το δέρμα συνεχώς ενυδατωμένο και βοηθάνε στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Όταν οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης καταρρεύσουν, το δέρμα αναπτύσσει  μια χαλαρότητα, η οποία προκαλεί τις ανεπιθύμητες ρυτίδες. Δικαίως, λοιπόν, το ρόδι χαρακτηρίζεται ως "ελιξίριο της νεότητας".
  4. Τα σταφύλια είναι γνωστά ως οι βασιλιάδες των φρούτων. Θεωρούνται ως μία από τις καλύτερες τροφές για τη συνολική φροντίδα του δέρματος. Τα σταφύλια περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Επίσης, το σαρκώδες μέρος τους, καθώς και το εκχύλισμα των σπόρων τους, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ερυθρότητα, που προκαλείται λόγω τη ηλιακής ακτινοβολίας.
  5. Το ελαιόλαδο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα και το χρησιμοποιούσαν για διάφορες θεραπείες. Αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί το «υγρό χρυσάφι» για τους ανθρώπους της Μεσογείου, όπως ο Όμηρος περιέγραψε κάποτε μεταφορικά. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται, πλέον να κάνουμε πολέμους για το ελαιόλαδο, διότι παράγεται σε πολλά μέρη του κόσμου, και είναι εύκολα διαθέσιμο τόσο σε μορφή εκχυλίσματος, όσο και ως συστατικό πολλών οργανικών προϊόντων φροντίδας του δέρματος. Το ελαιόλαδο περιέχει τέσσερα σημαντικά αντιοξειδωτικά, που του επιτρέπουν να λειτουργεί ως ένα μέσο καθαρισμού και προστασίας της επιδερμίδας. Μεταξύ αυτών είναι και η βιταμίνη Ε, γνωστή για τα αντιγηραντικά της οφέλη. Τέλος, όπως και οι προηγούμενες τροφές, έτσι και το ελαιόλαδο, συμβάλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν τόσο μεγάλη ζημιά στο δέρμα μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.