ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μπορείτε να απαλύνετε τις ραγάδες;


28 Σεπτεμβρίου 2016

belly_stretchmarks-PORTRAIT.jpg

Πολλές γυναίκες θεωρούν τις ραγάδες σαν «παράσημα» από μάχη, δηλαδή κάτι το οποίο έχουν αποκτήσει μετά από κάτι που έχουν πολεμήσει σκληρά για να πετύχουν, όπως μια σοβαρή μείωση βάρους ή μια εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες όμως ενοχλούνται ιδιαίτερα από την εμφάνισή τους, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις εξαφανίσουν.

Οι ραγάδες μπορεί να παρουσιαστούν σχεδόν παντού στο σώμα: στο στομάχι, τους μηρούς, τα μπράτσα, τους γλουτούς μέχρι και στο στήθος. Παρόλο που δεν επηρεάζουν καθόλου την υγεία του δέρματος, όσο πιο «παλιές» είναι τόσο πιο λευκές είναι. Οι πιο «φρέσκιες», αυτές που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα μέσα στο χρόνο, τείνουν να είναι κόκκινες ή έντονο μωβ.

Οι ραγάδες δεν δημιουργούνται απότομα αλλά σταδιακά, και αυτό γιατί τα σημάδια αυτά είναι αποτέλεσμα δέρματος που έχει «τεντωθεί» συνήθως λόγω αύξησης βάρους. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει η υφή του δέρματος, και το να καταπολεμηθεί το φαινόμενο είναι πολύ δύσκολο.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Παρόλο που οι περισσότεροι ιατροί ισχυρίζονται πως προϊόντα τα οποία υπόσχονται πως αντιμετωπίζουν δραστικά τις ραγάδες πρακτικά δεν ωφελούν, κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως το να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και το να πυροδοτείται η παραγωγή κολλαγόνου σίγουρα δεν βλάπτει. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια προϊόντα απολέπισης που περιέχουν γλυκολικό οξύ για να βελτιώσετε την όψη των ραγάδων» δηλώνει ο δερματολόγος του MC Medical Center, Δρ. Δημήτριος Καραφουλίδης.

Τι μπορείτε να κάνετε σε ένα δερματολογικό ιατρείο

Αν θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό, τότε επενδύστε σε ένα συνδυασμό συνεδριών με Fractional laser και Dermapen. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στα σημεία όπου το δέρμα είναι πολύ λεπτό, δηλαδή στις ραγάδες. «Το Fractional laser αλλά και το Dermapen συρρικνώνουν και απαλύνουν τις ραγάδες», σημειώνει ο Δρ. Δημήτριος Καραφουλίδης. «Μπορεί να είναι αδύνατον να σβηστούν εντελώς, όμως είναι δυνατόν να είναι πιο λεπτές και πολύ λιγότερο ορατές. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η ποιότητα του δέρματος, το μέγεθος και το χρώμα των ραγάδων.» Ο αριθμός συνεδριών που απαιτείται καθορίζεται μετά από κλινική εξέταση, έτσι ώστε να σχεδιαστεί το κατάλληλο πλάνο θεραπείας που θα διατηρήσει την περιεκτικότητα του κολλαγόνου στο δέρμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ραγάδες συνοδεύονται από χαλαρότητα, κάτι συνηθισμένο σε περιοχές όπως η κοιλιά (λόγω της εγκυμοσύνης ή έντονης απώλειας βάρους). Εδώ είναι πιθανό να πρέπει να συνδυάσετε το laser και με κάποια άλλη θεραπεία, όπως το RF (ραδιοσυχνότητες) για να γίνει ταυτόχρονα και σύσφιξη. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος των ραγάδων και της χαλάρωσης: σε πολύ επιβαρυμένες καταστάσεις, ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί το πρόβλημα είναι το χειρουργείο.

Πριν όμως καταλήξετε σε οποιαδήποτε μέθοδο, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιατρικό κέντρο MC Medical Center το οποίο εξειδικεύεται σε μη επεμβατικές θεραπείες για να κάνετε μια δωρεάν ιατρική αξιολόγηση και να μάθετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 2111088444

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.