ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η μέθοδος που μας χαρίζει μάτια όλο ζωντάνια


21 Νοεμβρίου 2016

eyes.jpg

Εκτός από την κληρονομικότητα και τη φυσική φθορά που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση είναι το κάπνισμα, η έλλειψη σωστού ύπνου, η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, η κατακράτηση υγρών και βέβαια το καθημερινό άγχος. Αν το δέρμα δεν ενυδατώνεται σωστά, δηλαδή εκτός από την περιποίηση να υπάρχει σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ματιών, τότε το φαινόμενο των πεσμένων βλεφάρων επιδεινώνεται γρήγορα. 

Η ταυτόχρονη εμφάνιση των «σακούλων» και των πεσμένων βλεφάρων κάνουν ακόμα πιο γερασμένο και κουρασμένο το βλέμμα. Το σχήμα και η όψη των ματιών κατ’ επέκταση αλλάζει, χάνοντας τη νεανικότητα και αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Υπάρχει όμως τρόπος να βελτιωθεί αισθητά η εμφάνιση των ματιών, χωρίς χειρουργείο ή ολική αναισθησία: Η βλεφαροπλαστική με laser είναι μια επέμβαση ασφαλής και γρήγορη.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος (κυρίως στο άνω βλέφαρο που «καπακώνει» τα μάτια) και μειώνονται οι «σακούλες» (στο κάτω βλέφαρο) αφαιρώντας το λίπος που αθροίζεται και αποτελεί το υπόβαθρό τους. 
Στην κλασική βλεφαροπλαστική όλες οι τομές γίνονται με νυστέρι και τα χειρουργικά ψαλίδια. Αυτό σημαίνει συνήθως αρκετή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης και συνεπώς έντονες μελανιές μετά, όπου απαιτείται αρκετός χρόνος αποθεραπείας. Τα μελανά σημάδια και το τυχόν οίδημα μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα ακόμα και ένα μήνα.

Η χρήση του χειρουργικού laser CO2 προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με την κλασική μέθοδο. Οι τομές στους εσωτερικούς ιστούς γίνονται εξ ολοκλήρου με το laser και καθώς το laser όταν κόβει ταυτόχρονα καίει, δεν προκαλεί αιμορραγία. Η επέμβαση είναι σχεδόν αναίμακτη και εκτελείται γρήγορα. Επιπρόσθετα, το laser CO2 χρησιμοποιείται για να προκληθεί σύσφιξη στον μυ του βλεφάρου το οποίο οδηγεί σε μια ακόμα πιο νεανική και σφριγηλή όψη του ματιού.
Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων μετά την επέμβαση έχουν διαπιστωθεί σχεδόν μηδενικές εκχυμώσεις–μελανιές και ελάχιστο οίδημα. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος αποθεραπείας της βλεφαροπλαστικής περιορίζεται αισθητά και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα. Μόλις μετά από πέντε ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και τα μάτια (χωρίς μελανιές) αποκτούν άμεσα νέο σχήμα και νεανική όψη.
Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ώστε η ασθενής να μην αισθάνεται καμία ενόχληση και ταυτόχρονα να επικοινωνεί με το χειρουργό. Αφού γίνει η επέμβαση, λίγες ώρες αργότερα μπορεί κανείς να επιστρέψει σπίτι.
Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μεγάλη και η νέα όψη των ματιών αφαιρεί χρόνια και προσθέτει φρεσκάδα στο πρόσωπο. Σε συνδυασμό με προσεκτική περιποίηση του δέρματος και υγιεινό τρόπο ζωής, τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής είναι ορατά για πολλά χρόνια. 
Το σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της επέμβασης είναι ο πλαστικός χειρουργός να σχεδιάσει σωστά το νέο σχήμα των ματιών χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να διατηρήσει την αρμονία και ισορροπία τους. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την ιατρική ομάδα του MC Medical Center

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.