Για ποιο λόγο συντονίζεται η έμμηνος ρύση των γυναικών που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο;

Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018
katy-belcher-342054-unsplash.jpg

Αυτό το φαινόμενο το περιέγραψε πρώτη, τη δεκαετία του 70 η ερευνήτρια Μάρθα ΜακΚλίντοκ και το ονόμασε McClintock effect. Σύμφωνα με εκείνη λοιπόν οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον κύκλο των κοριτσιών

Από τότε έχουν γίνει αρκετές επιστημονικές και ιατρικές μελέτες για να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία για αυτό το βιολογικό φαινόμενο. 

Μία ακόμη μελέτη είναι αυτή του 1998 που υποστηρίζει ότι η θεωρία για το φαινόμενο McClintock στηρίζεται στις φερομόνες – χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μυρωδιά του ιδρώτα από τις μασχάλες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ή αύξηση της διάρκειας του κύκλου της γυναίκας, αναλόγως με την ημέρα του κύκλου που βρίσκεται η γυναίκα που απελευθερώνει τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες ωστόσο ο συγχρονισμός περιόδου συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής μικροβίων που υπάρχει σε ένα χώρο που συνυπάρχουν πολλές γυναίκες μαζί. Αρκεί μια χειραψία, τα χέρια της συναδέλφου σας στο πληκτρολόγιο ή ακόμα και ένα φτέρνισμα για να πάρετε ελάχιστα από τα μικρόβια της διπλανής σας και αυτά να είναι η αιτία να συντονιστεί η έμμηνος ρύση. Αναφορικά να σας πούμε ότι κάθε δεν είμαστε μόνοι μας στο σώμα μας, έχουμε πάνω μας περίπο 37 τρισεκατομμύρια κύτταρα και αντίστοιχα αυτά περίπου 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα άλλων οργανισμών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα