ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Χρησιμοποιούσα μόνο coconut oil για μία εβδομάδα και αυτά ήταν τα αποτελέσματα


CHRYSAD

12 Οκτωβρίου 2018

element5-digital-611462-unsplash.jpg

Τα τελευταία χρόνια όλοι μιλάνε για το έλαιο καρύδας. «Είναι τέλειο σαν μάσκα», «Κάνει θαύματα στην ενυδάτωση», «είναι τόσο θρεπτικό για το δέρμα και τα μαλλιά» - τα θετικά του συγκεκριμένου ελαίου δεν φαίνεται να έχουν σταματημό και σχεδόν όλοι το έχουν προμηθευτεί.

Μία από αυτούς ήμουν και εγώ, αφού δεν γλύτωσα από την «προπαγάνδα» και πήγα να το αγοράσω. Είναι όντως θαυματουργό; Θα καταφέρει να αντικαταστήσει τα αγαπημένα μου προϊόντα προσώπου, σώματος και μαλλιών;

Για να πάρω απαντήσεις σε όλα αυτά, αποφάσισα να το τεστάρω μόνη μου.

Αυτό το DIY serum θα κάνει τα φρύδια σας (σχεδόν) σαν της Cara Delevingne

Test #1: Αν και δεν ήμουν καθόλου πρόθυμη να απλώσω λάδι στο πρόσωπό μου, το έκανα. Λένε πως είναι τέλειο για ντεμακιγιάζ και ταυτόχρονη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Για το πρώτο θα συμφωνήσω – εν μέρη- αφού όντως αφαίρεσε το μακιγιάζ μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τα micellaire μου για αυτό. Θα το έχω απλά στο νου μου σαν λύση ανάγκης. Όσον αφορά στο δεύτερο, από εμένα σίγουρα δεν «περνάει». Αρχικά, ακόμα κι αν δεν έβαλα πολύ μεγάλη ποσότητα, όλα μου τα μαξιλάρια κατέληξαν με λαδιές, ενώ δεν μπορώ να πω πως το επόμενο πρωί ένιωθα το δέρμα μου βαθιά ενυδατωμένο. Το ένιωθα απλά λαδωμένο και λιπαρό και πήγα κατευθείαν να πλύνω το πρόσωπό μου με σαπούνι.

Test #2: Το coconut oil ήταν πολύ πιο ευχάριστο στο δέρμα του σώματός μου, αλλά και πάλι δεν ένιωθα άνετα με την αίσθηση της λιπαρότητας που δεν έφευγε με τίποτα. Ίσως έχει να κάνει βέβαια και με το γεγονός ότι δεν μου αρέσει η αίσθηση των ελαίων γενικά και σε καμία περίπτωση δεν τα επιλέγω όταν έχω διαθέσιμη μία κρέμα σώματος.

Test #3: Για τα μαλλιά μου είχα μεγάλες προσδοκίες, αφού αυτή είναι η χρήση που αναφέρουν όλοι πως κάνει θαύματα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και μία μερίδα εκείνων που το έχουν χρησιμοποιήσει στα μαλλιά τους και τα αποτελέσματα όχι μόνο δεν ήταν θετικά, αλλά δημιούργησαν και προβλήματα. Στα δικά μου, λεπτά μαλλιά δεν συνέβη τίποτα τέτοιο πάντως. Δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το λάδι με δύο τρόπους: για ενυδάτωση στις άκρες και σαν μάσκα. Για ενυδάτωση στις άκρες δεν θα σας το πρότεινα αν έχετε και εσείς λεπτά μαλλιά, γιατί μπορεί να τα λαδώσει, αλλά αν έχετε ξηρά με «χοντρή» τρίχα δοκιμάστε το. Όσον αφορά στη χρήση του σαν μάσκα, είδα όντως αυτό για το οποίο μιλάνε όλοι. Όταν λούστηκα τα μαλλιά μου ήταν πολύ πιο απαλά και ενυδατωμένα, αν και είχαν «βαρύνει» ελαφρώς. Δεν είναι κάτι που θα βάλω στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα, αλλά σίγουρα θα το ξανακάνω κάποια στιγμή που θα νιώθω τα μαλλιά μου αφυδατωμένα.

#Hairspiration: Εννέα διαφορετικά στιλ καρέ, όπως τα είδαμε στις σταρ του Hollywood

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.