ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς κατάφερα να χάσω τους πόντους που ήθελα από τους γλουτούς με τη νέα μέθοδο HIFU


Ελένη Τσούτση

4 Φεβρουαρίου 2019

_mg_3711.jpg

Μπορεί να είμαστε ακόμη στον Ιανουάριο αλλά το καλοκαίρι πλησιάζει – και τι άλλο θα μπορούσε να με απασχολήσει από αυτό το αιώνιο ερώτημα που απευθύνουν όλες οι γυναίκες στον εαυτό τους « Πώς θα βγω στη παραλία φέτος;». Αυτή τη φορά έδωσα απάντηση και δεν έμεινα απλά σε ένα ρητορικό ερώτημα – είπα θα αρχίσω με κάτι δραστικό που θα με βοηθήσει στα σημεία που έχω τοπικό πάχος δηλαδή στην περιφέρεια.

Ο σωμοτοτυπός μου είναι ως εξής: λεπτή μέση αλλά με περιφέρεια, (το γνωστό αχλάδι) και φυσικά μοναδική μου σκέψη ήταν πως θα χάσω αυτούς τους πόντους που ήθελα ώστε το σώμα μου να δείχνει πιο ομοιόμορφο και καλύτερα προετοιμασμένο για αυτό το καλοκαίρι!

Αναζήτησα λοιπόν έναν εύκολο – αποτελεσματικό αλλά και ανώδυνο τρόπο, έτσι επισκέφτηκα το "Salus per Aqua" ώστε να συζητήσω με μία εξιδικευμένη αισθητικό πως θα πετύχω το στόχο μου. Γνώρισα λοιπόν τη κυρία Λιάνα Κόντου που είναι και η ιδιοκτήτρια, η οποία με υποδέχτηκε στο χώρο της με ένα γλυκό χαμόγελο λύνοντάς μου κάθε απορία. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνθηκα αμέσως οικεία και άνετα και εκτός από τη θεραπεία που ήθελα να κάνω, συζητήσαμε και για άλλες πολύ αποτελεσματικές θεραπείες που θα ήθελα να δοκιμάσω στο μέλλον.

Η ίδια φροντίζει να μένει διαρκώς ενήμερη για όλες τις εξελίξεις της τεχνολογίας παρακολουθώντας διεθνείς εκθέσεις αισθητικής με πιο πρόσφατη αυτή στο Hong Kong, ώστε να αναβαθμίζει τα μηχανήματα και να προσφέρει ότι καλύτερο στις πελάτισσές της. Η κυρία Κόντου μου εξήγησε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να μη μένουμε στάσιμοι αλλά να ακολουθούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας ειδικά στο χώρο της αισθητικής.

Μετά το τέλος της ευχάριστης συζήτησής μας, είδε προσεκτικά τις ατέλειες που είχα στην περιφέρεια και αποφάσισε να μου εφαρμόσει μία νέα μέθοδο την Focushape Hifu For Body Contouring, η οποία είναι κατάλληλη για να διορθώσω και να χτίσω το περίγραμμα του σώματος μου (ότι ακριβώς ήθελα) από την πρώτη συνεδρία.

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία η ειδικός με ζύγισε, μου έκανε λιπομέτρηση και σημείωσε τα σημεία της περιφέρειας που είχαν το περισσότερο λίπος (ένιωσα ότι θα εξαφανιστούν επιτέλους αυτά τα ψωμάκια). Η ίδια μάλιστα μου το επιβεβαίωσε λέγοντάς μου ότι θα είμαι έτοιμη για τη παραλία!

Ξάπλωσα λοιπόν μπρούμυτα στο κρεβάτι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα. Μου τοποθέτησε ένα gel στα σημεία που είχε σημειώσει ότι έχω πιο έντονο τοπικό λίπος και άρχισε η διαδικασία που κράτησε περίπου για 40 λεπτά. Όταν τοποθέτησε την κεφαλή στο σημείο που θέλαμε να μειώσουμε το λίπος αισθάνθηκα ένα ήπιο τράβηγμα για λίγα δευτερόλεπτα αλλά στη συνέχεια δεν αισθανόμουν τίποτα ίσα ίσα ένιωθα χαρούμενη αφού η κεφαλή ρουφούσε το λίπος.

Η συγκεκριμένη κεφαλή είναι ειδικά διαμορφωμένη κεφαλή η οποία συνδυάζει Vacuum με εστιασμένους υπέρηχους High Intesity Focused Ultrasound (HIFU) , επιτρέπουμε την στοχευμένη βολή του εστιασμένου υπερήχου σε επιλεγμένο βάθος ο οποίος διαπερνά το δέρμα και τους επιφανειακούς ιστούς χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Η αυξημένη θερμοκρασία στα σημεία εστίασης προκαλεί άμεση καταστροφή των λιποκυττάρων, χωρίς όμως να επηρεάζονται καθόλου οι επικείμενοι ή υποκείμενοι ιστοί. Με το πέρας του χρόνου τα λιποκύτταρα μειώνονται και μέσω της φυσική διαδικασίας μετατρέπονται σε λιπαρά οξέα και αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος από τον οργανισμό. Ταυτόχρονα εξαιτίας της φυσικής ανάπλασης και της δημιουργίας καινούργιου κολλαγόνου στο σώμα, επιτυγχάνεται το body contouring δηλαδή ο ομοιόμορφος επανασχηματισμός του. Η νεοκολλαγονογένεση βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και διαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος – αυτό που επιζητούν δηλαδή οι περισσότερες γυναίκες.

Αυτή η διαδικασία εφαρμόστηκε και στα δυο πόδια αλλά στο αριστερό μου πόδι επειδή το λίπος ήταν πιο έντονο εκτός από το HIFU χρησιμοποίησαν και ραδιοσυχνότητες (RF) για να θερμάνουν τη περιοχή ομοιόμορφα και να ενιχύσουμε τη διεισδυτικότητα του HIFU. To Focushape χρησιμοπιεί τη μέθοδο Vacuum και καθώς αναρροφά το δέρμα και εισχωρεί με μεγαλύτερη κλίση στον λιπώδη ιστό σε ελεγχόμενο βάθος (15mm) έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφει μεγαλύτερο αριθμό λιποκυττάρων χωρίς να νιώσω καμία ενόχληση.

Μετά το τέλος της συνεδρίας η κυρία Κόντου ξαναμέτρησε τα σημεία με μία μεζούρα και αυτό ειλικρινά που είδα δεν το περίμενα – κατευθείαν είχα χάσει 2 πόντους από τα ψωμάκια μου. Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα τόσο με το άμεσο - στην κυριολεξία - αποτέλεσμα όσο και με το γεγονός ότι δεν είχα καμία κοκκινίλα στα 2 σημεία. Όπως μου εξήγησε η ειδικός, όλες οι πελάτισσές της ενθουσιάζονται όπως και εγώ με τη μέθοδο, Focushape Hifu For Body Contouring και την εμπιστεύονται τυφλά και κατάλαβα ακριβώς το λόγο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, όπως μου είπε η κυρία Κόντου ενδείκνυται για άτομα που έχουν εντοπισμένο λίπος πάνω από 2cm στα εξής σημεία: κοιλιά, στα πλάγια της μέσης, στους προσαγωγούς, στα ψωμάκια, στα γόνατα, όπως επίσης και στην περιοχή των χεριών. Επιπλέον, μια ολοκληρωμένη θεραπεία για μία περιοχή περιλαμβάνει 4 συνεδρίες οι οποίες μπορούν να γίνουν με απόσταση 15 - 20 ημερών η μια από την άλλη.

Ολοκληρώνοντας, τη θεραπεία ένιωθα πιο ανανεωμένη από ποτέ και για μένα ήταν η τέλεια ευκαιρία που αναζητούσα εδώ και καιρό για να αλλάξω μερικές από τις διατροφικές μου συνήθειες όπως το να πίνω περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα αλλά και να μην αμελώ την άσκηση. Φεύγοντας από το γραφείο της κυρίας Κόντου πήρα αμέσως τηλέφωνο τη κολλητή μου για να της πω ότι επιτέλους έχασα αυτούς τους πόντους που ήθελα τόσο καιρό. Σίγουρα θα την ξαναεπισκεπτώ καθώς είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.salusperaqua.gr, να κάνετε like στη σελίδα στο facebook, πατώντας εδώ ακουθήστε το στο Instagram εδώ, πατώντας εδώ και τηλεφωνικά στα: 210-6839817, 210-6466722.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.