ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H beauty editor προκαλεί τα κορίτσια του #jennygr να αλλάξουν τη skincare routine τους


Ελένη Τσούτση

13 Φεβρουαρίου 2019

inglot.jpg

Στο γραφείο του Jenny.gr δεν είναι λίγες οι φορές που όταν ανοίξουμε μια συζήτηση δύσκολα κλείνει. Πόσο μάλλον όταν αυτή η συζήτηση αφορά την ομορφιά και την περιποίηση - παρασυρόμαστε λίγο παραπάνω μιας και όλες μας έχουμε μια μικρή εμμονή με τα προϊόντα skincare - και οι αναλύσεις που κάνουμε είναι αρκετά λεπτομερείς. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι τρεις μας έχουμε διαφορετικές ανάγκες σχετικά με την επιδερμίδα του προσώπου μας έτσι η μία προσπαθεί να συμβουλέψει την άλλη για το πως να αποκτήσει το τέλειο δέρμα. Βέβαια, σαν beauty editor λόγω του ότι δοκιμάζω περισσότερα προϊόντα, πολλές φορές παθιάζομαι λίγο περισσότερο και μου αρέσει να τους προτείνω προϊόντα που πραγματικά εμπιστεύομαι.

Έτσι λοιπόν, τελευταία δοκιμάζοντας τα νέα προϊόντα skincare από τη σειρά Inglot Lab -την κρέμα ημέρας Evermatte Day Protection και το Μicellar Water - πραγματικά ένιωσα την επιδερμίδα μου να αναπνέει και να έχει μια φρέσκια όψη (που ήθελα εδώ και καιρό να αποκτήσω). Η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή και τις περισσότερες φορές που απλώνω μία κρέμα προσώπου έχω την αίσθηση ότι δε μπορεί να απορροφηθεί και ότι θα δημιουργηθεί λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας - κάτι που σίγουρα δε θέλω. Ειδικά όταν μετά την κρέμα απλώνω το foundation μου, χρειάζομαι την ασφάλεια ότι θα απορροφηθεί πλήρως και το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό και καθόλου βαρύ.

Η Evermatte Day Protection έδωσε στο δέρμα μου την ενυδάτωση που χρειαζόταν αλλά το πιο σημαντικό για μένα: έλεγξε την έκκριση του σμήγματος. Άφησε το δέρμα μου ματ και οι πόροι μου είναι λιγότερο ορατοί. Ένα ακόμη στοιχείο που με έκανε να τη λατρέψω είναι ότι προλαμβάνει τη δημιουργία νέων ρυτίδων (πλησιάζοντας τα 30 είναι σημαντική για μένα η πρόληψη) και φυσικά η χαρακτηριστική μυρωδιά της καθώς οι λεπτές νότες λουλουδιών δίνουν την τέλεια αίσθηση φρεσκάδας.

Στην καθημερινή μου ρουτίνα εκτός από την κρέμα προσώπου χρησιμοποιούσα εντατικά και το Μicellar Water τόσο για τον καθαρισμό του προσώπου μου όσο και σαν τονωτικό για extra ενυδάτωση πριν βάλω την κρέμα προσώπου. Το Μicellar Water καθαρίζει, τονώνει και αφαιρεί το μακιγιάζ χάρη στα μόρια μικκυλίων τα οποία λειτουργούν σαν μαγνήτης για τη σκόνη απομακρύνοντας όλους τους ρύπους, ενώ παγιδεύουν τη περιττή λιπαρότητα. Επιπλέον, αφαιρεί ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ, για εμένα αυτό είναι πολύ θετικό καθώς είμαι λάτρης του αδιάβροχου μακιγιάζ. Έχει γίνει η νέα αγαπημένη μου συνήθεια κάθε πρωί που ξυπνάω και το βράδυ πριν κοιμηθώ που δύσκολα θα αποχωριστώ.

Οι δυο συνήθειες που άλλαξαν την καθημερινή μου ρουτίνα περιποίησης ριζικά με έπεισαν απόλυτα για μια νέα συζήτηση στο γραφείο του Jenny.gr που θα έφερνε μια πρόκληση για τις άλλες editors, την Αφροδίτη (fashion editor) και τη Χριστίνα (web editor). Τις προκάλεσα, λοιπόν, να αλλάξουν και εκείνες τη skincare routine τους δοκιμάζοντας την κρέμα προσώπου και το Μicellar Water από τη νέα σειρά skincare της Inglot Lab και να δούμε τα αποτελέσματα από αυτή τους την εμπειρία (αν και ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα από την αρχή αυτού του beauty challenge).

Αφροδίτη

Η αλήθεια είναι πως έχω μία πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς και αν βρω κάτι που μου ταιριάζει, θα το ανανεώνω συνεχώς χωρίς να σκέφτομαι να αλλάξω. Βέβαια, με τη νέα χρονιά έχω θέσει κάποια resolutions (που πραγματικά ελπίζω να κρατήσω) και μέσα σε αυτά είναι να κάνω μία αλλαγή κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει να δοκιμάζω νέα πράγματα και να σπάω τις ρουτίνες μου, με μότο κάθε αλλαγή για καλό! Έτσι, αποφάσισα να εντάξω στη ρουτίνα μου δύο νέα προϊόντα skincare, το Micellar Water και την κρέμα Ultimate Day Protection της Inglot. Θα ξεκινήσω από το γεγονός πως το Micellar Water εκτός του ότι έχει λειτουργήσει τέλεια στην επιδερμίδα μου, έχει αποτελέσει και κομμάτι της ρουτίνας μου μέσα στη μέρα και ειδικά πριν πάω στο γυμναστήριο, αφού μου δίνει την απαραίτητη ενυδάτωση. Συν το ότι χωράει μέσα στη γεμάτη τσάντα μου, αφού είναι pocket size! Όσο για την κρέμα Ultimate Day Protection, είναι όντως ultimate, αφού από τότε που την ενέταξα στο πρωινό μου routine, η επιδερμίδα μου είναι απαλή και πεντακάθαρη. Πράγματι, κάθε αλλαγή για καλό!

Χριστίνα

Όταν έρχεται η Ελένη με μια καινούρια πρόταση, γίνομαι με χαρά μέρος του "πειράματος", ιδιαίτερα όταν η πρόταση περιλαμβάνει προϊόντα skincare. Μιας και δεν προτιμώ το έντονο μακιγιάζ, μου αρέσουν τα προϊόντα που βοηθάνε το δέρμα να δείχνει υγιές και λαμπερό από μόνο του. Η κρέμα Ultimate Day Protection της Inglot Lab κέρδισε εξαρχής το ενδιαφέρον μου, λόγω της πρωτότυπης συσκευασίας της, που δεν επιτρέπει το προϊόν να οξειδωθεί ή να χαλάσει. Όταν στη συνέχεια τη δοκίμασα, κατάλαβα ότι η ομορφιά της δεν εξαντλείται στο περιτύλιγμα. Από τις πρώτες χρήσεις ένιωσα το δέρμα μου απαλότερο και πιο ενυδατωμένο. Η συγκεκριμένη κρέμα προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος όπως η ακτινοβολία από τα κινητά (!) ενώ δεν επιτρέπει το δέρμα να αφυδατώνεται. Ως άνθρωπος που είναι μονίμως με το κινητό στο χέρι και δεν πίνει αρκετό νερό, οφείλω να πω ότι βγάζω καρδούλες από τα μάτια, και ότι πλέον θέλω αυτήν την κρέμα για πάντα στο ντουλάπι μου.

Όσο για το Micellar Water, τα πράγματα είναι απλά: Αφαίρεση makeup, καθαρισμός και τόνωση, όλα σε ένα. Αν είστε λίγο τεμπέλες με την beauty routine σας όπως εγώ, θα καταλάβετε πλήρως. Με ένα μαγικό προϊόν, το πρωί τονώνω και ενυδατώνω την επιδερμίδα μου και το βράδυ αφαιρώ το makeup μου, χωρίς τρίψιμο και ταλαιπωρία. Ειδικά σε συνδυασμό με την κρέμα, το αποτέλεσμα είναι η πλήρης ενυδάτωση.

Photo credits: Μυρτώ Τσίναλη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.