ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βούτυρο καριτέ: ένας θησαυρός για την ομορφιά


Ελένη Τσούτση

4 Μαρτίου 2019

18-shea-me-instore-poster-still-1200x900.jpg

Είναι απίστευτο τι μπορεί να μας προσφέρει η φύση καθώς είναι προικισμένη με τόσο αγνά αγαθά, τα οποία είναι ευεργετικά για όλους εμάς.Το βούτυρο καριτέ είναι ένα από αυτά τα αγαθά - αποτελεί έναν μικρό θησαυρό για την ομορφιά, προέρχεται από τα φυσικά λιπαρά του καρπού του αφρικανικού δέντρου Shea και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Δυτική Αφρική, καθώς τα οφέλη του είναι πολυάριθμα – προσφέροντας την απόλυτη θρέψη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Η The Body Shop γνωρίζοντας τα ευεργετικά συστατικά του βουτύρου καριτέ και θέλοντας να ενισχύσει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, συνεργάζεται με 640 γυναίκες που παράγουν το βούτυρο καριτέ και την προμηθεύουν με 390 τόνους κάθε χρόνο. Η διαδικασία είναι μια ιεροτελεστία καθώς αποτελείται από 18 στάδια ενώ είναι γυναικεία υπόθεση αφού εδώ και αιώνες περνά από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη. Αυτή η συνεργασία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση των γυναικών και κατ’ επέκταση στη στήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινότητας. Όταν μια εταιρία στηρίζει ουσιαστικά την γυναικεία ενδυνάμωση είναι σημαντική η συμμετοχή μας σε αυτή τη δράση.

Σήμερα μάλιστα, η The Body Shop θα προμηθευτεί ακόμα περισσότερο βούτυρο καριτέ για τη διεύρυνση της σειράς Shea με νέα προϊόντα, ενισχύοντας έτσι τη χρηματοδότηση των ζωτικής σημασίας κοινοτικών προγραμμάτων του Tungteiya κατά 30%.

Τι ξεχωριστό προσφέρει το νέο πολυχρηστικό Sea butter;

Το νέο Shea Butter της The Body Shop είναι καθαρό βούτυρο καριτέ σε στερεά μορφή. Κάθε συσκευασία του περιέχει το θρεπτικό βούτυρο καριτέ που μας προσφέρουν 192 καρποί shea! Διαθέτει πλούσια υφή, υπέροχο άρωμα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά και τα χείλη ή ακόμα και ως βάση για να δημιουργήσετε τις δικές σας DIY συνταγές ομορφιάς.

Τα ξηρά μαλλιά θα γίνουν μεταξένια και απαλά με την εντατική ενυδάτωση που θα τους προσφέρει το Shea butter μόλις με τρία απλά βήματα:

#1. Καθαρισμός: Δημιουργήστε πλούσιο αφρό με το Richly Replenishing Shea Shampoo.

#2. Ενυδάτωση: Απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά το Richly Replenishing Shea Conditioner.

#3. Στοχευμένη Φροντίδα: Μία φορά την εβδομάδα, χαρίστε στα μαλλιά σας θρέψη από τη ρίζα έως τις άκρες με την Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask. Εκτός από βούτυρο καριτέ, η νέα αυτή μάσκα μαλλιών είναι επίσης εμπλουτισμένη με βούτυρο κακάο από την Γκάνα, βιολογικό παρθένο έλαιο καρύδας από την Σαμόα και βιολογικό ελαιόλαδο από την Ιταλία, συστατικά που προμηθεύεται η The Body Shop μέσω του προγράμματός της Εμπόριο με Κοινότητες.

Χαρίστε στο σώμα σας την εντατική θρέψη που χρειάζεται με τα Shea Body Butter & Shea Body Lotion με τα παρακάτω βήματα:

#1. Απολέπιση: Κάντε απολέπιση με το Shea Exfoliating Sugar Body Scrub με ήπιες κινήσεις. Προτού ξεβγάλετε, εστιάστε στα πιο ξηρά σημεία της επιδερμίδας σας, όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

#2. Καθαρισμός: Στη συνέχεια, δημιουργήστε πλούσιο αφρό με το Shea Shower Cream που διαθέτει πολυτελή υφή και είναι απαλό με την επιδερμίδα. Είναι το ιδανικό αφρόλουτρο εάν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας ξηρή, αφού απομακρύνει απαλά τις ακαθαρσίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Shea Soap για απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας στο μπάνιο ή το ντους.

#3. Ενυδάτωση: Τέλος, στεγνώστε την επιδερμίδα σας με μια πετσέτα και απλώστε το προϊόν ενυδάτωσης της επιλογής σας, ανάλογα με την υφή που προτιμάτε. Το νέο, πολυχρηστικό Shea Butter έχει μια εξαιρετικά πλούσια, κρεμώδη υφή που λιώνει μόλις έρθει σε επαφή με το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά, τα χείλη και τα πόδια σας. Για πιο ελαφριά ενυδάτωση, επιλέξτε την Shea Body Lotion. Αν προτιμάτε μια πιο πλούσια υφή, χρησιμοποιήστε το Shea Nourishing Body Butter. Απλώστε καθημερινά στα χέρια σας μία γενναιόδωρη ποσότητα από την Shea Hand Cream, κάνοντας μασάζ στις παρανυχίδες. Για πλούσια ενυδάτωση και προστασία κάθε φορά που αισθάνεστε ξηρή την επιδερμίδια των χειλιών σας, χρησιμοποιήστε το Shea Lip Butter ή το νέο, πολυχρηστικό Shea Butter.

Κάτι που κάνει μοναδική αυτή τη συλλογή της The Body Shop είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μόνες σας τις δικές σας DIY συνταγές χρησιμοποιώντας το Shea butter ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες σας.

DIY συνταγές

Συνταγή #1: Lip balm & scrub

Με μια απαλή οδοντόβουρτσα ή με το Super Soft Cleansing Brush της The Body Shop κάνετε ήπια απολέπιση στα χείλη. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε απαλά και το περίγραμμα των χειλιών.

Στη συνέχεια, απλώστε λίγο Shea Butter στα χείλη σας κάνοντας ήπιες κυκλικές κινήσεις. Επαναλάβετε όσο συχνά χρειάζεται. Είναι τέλειο για τα ξηρά χείλη.

Εναλλακτικά, για την απολέπιση χειλιών χρησιμοποιήστε το παρακάτω μίγμα. Αναμείξτε μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη με μία κουταλιά του γλυκού Shea Butter και ανακατέψτε ώσπου να αποκτήσει μια ομοιόμορφη κρεμώδη υφή. Κάνετε ήπια απολέπιση στα χείλη και το περίγραμμα των χειλιών. Τέλος, απλώστε στα χείλη το Shea Butter.

Συνταγή #2: Απολεπιστικό σώματος για το ντους

Πριν το ντους, ζεστάνετε με τα χέρια σας το Shea Butter ώστε να μαλακώσει, κάνοντας ήπιες μαλάξεις στο προϊόν μέσα στο σακουλάκι του για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία κουταλιά του γλυκού Shea Butter και μοιράστε την ποσότητα στο εσωτερικό των Bath Gloves. Κατά τη διάρκεια του ντους, κάνετε ήπιο μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, εστιάζοντας στους αγκώνες, τα γόνατα, τις φτέρνες και τις παρανυχίδες.

Ολοκληρώστε το ντους ως συνήθως χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο. Tα Almond Milk & Honey Shower Cream, Wild Argan Oil, τOlive Shower Gel ή το Tea Tree Body Wash της The Body Shop είναι τέλειοι συνδυασμοί.

Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και έτσι το Shea Butter θρέφει αποτελεσματικά την ανανεωμένη επιδερμίδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το 2-5 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή #3: Εντατική θρέψη για τα μαλλιά

Αναμείξτε ένα μέρος Shea Butter με τρία μέρη Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil της The Body Shop και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το είτε καθημερινά για προστασία της τρίχας από το styling και επανόρθωση από τη φθορά είτε μία φορά την εβδομάδα ως βραδινή αγωγή θρέψης.

Για τη βραδινή αγωγή εντατικής θρέψης, απλώστε μία μικρή ποσότητα από το παραπάνω μίγμα κατά μήκος των μαλλιών ή μόνο στις άκρες τους. Τυλίξτε τα μαλλιά σε μια πετσέτα ή φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να δράσει όλη νύχτα. Θα προσφέρει βαθιά θρέψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα μαλλιά, αφήνοντάς τα πιο απαλά.

H Τhe Body Shop καταφέρνει να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα για την περιποίησή της επιδερμίδας της και των μαλλιών της και παράλληλα ενισχύει μια τοπική κοινότητα γυναικών στην Γκάνα – αυτός ο συνδυασμός είναι ο πραγματικά εξαιρετικός.

#CareWithShea

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.