ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθώ για λαμπερή επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

28 Φεβρουαρίου 2019

inglot-8875.jpg

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και τις περισσότερες φορές αμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας η οποία χρειάζεται την ίδια προσοχή με τα υπόλοιπα πράγματα που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας μέσα στην ημέρα. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα συνειδητοποίησα πως το μυστικό της αποφόρτισής μου βρίσκεται στη βραδινή μου ρουτίνα η οποία πλέον είναι για μένα μια μικρή ιεροτελεστία!

Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι ένα γρήγορο ντουζ. Έπειτα φοράω τις άνετες πιτζάμες μου ενώ παράλληλα ετοιμάζω ένα πράσινο τσάι που θα μου προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση. Έτσι νιώθω έτοιμη να ξεκινήσω την αγαπημένη μου συνήθεια – που οι φίλες μου έχουν κουραστεί να με ακούν να μιλάω για αυτή, αλλά εγώ επιμένω – τη βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μου.

Η τελευταία τάση στη φροντίδα της επιδερμίδας, που μάλιστα ακολουθείται από πολλές celebrities είναι το skincare layering καθώς το βράδυ το δέρμα μας «εκτελεί» διαφορετικές διαδικασίες - τα κύτταρα αναγεννιούνται και παράγεται κολλαγόνο. Επομένως, είναι η τέλεια ευκαιρία για να του δώσουμε το extra boost που χρειάζεται.

Ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ;

#Βήμα 1: Καθαρισμός

Το πρώτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης είναι ο καθαρισμός, έτσι και στη δική μου. Χρησιμοποιώ το Inglot Lab Micellar Water που με βοηθάει να απομακρύνω τους ρύπους και να κάνω βαθύ καθαρισμό, ενώ παράλληλα τονώνει την επιδερμίδα μου πριν εφαρμόσω τη κρέμα νυκτός στο πρόσωπό μου. (ναι αυτό το κάνω πάντα ακόμη και όταν γυρνάω πολύ αργά – δεν υπάρχει δικαιολογία)

#Βήμα 2: Serum

Αφού νιώθω το δέρμα μου λείο και καθαρό έπειτα συνεχίζω με το αγαπημένο μου Inglot Lab Revitalizing Night Serum που έχει πολύ ελαφριά σύσταση και είναι πλούσιο σε ενεργά συστατικά. Με βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας μου αλλά και στο να καταπολεμήσω τις πρώτες ρυτίδες, που έκαναν την εμφάνισή τους.

#Βήμα 3: Λαδάκι για το πρόσωπο

Συνεχίζοντας το skincare layering, το τρίτο βήμα οφείλω να ομολογήσω ότι έκανε τη διαφορά από τότε που πρόσθεσα το Dream Drop Face Oil στη ρουτίνα μου, βελτιώθηκε η ελαστικότητα της επιδερμίδας μου. Βάζω μερικές σταγόνες στην παλάμη μου και τις εφαρμόζω με ταμποναριστές κινήσεις στο πρόσωπό μου.

#Βήμα 4: Κρέμα νυκτός

Το τελευταίο βήμα που ακολουθώ είναι να βάλω την κρέμα νυκτός, Inglot Lab Intense Night Recovery σε όλο μου το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και φυσικά χωρίς να ξεχνώ το λαιμό και το ντεκολτέ (η πρόληψη άλλωστε είναι η λύση στην αντιγήρανση). Το άρωμά της με χαλαρώνει και νιώθω την επιδερμίδα μου πιο απαλή και βελούδινη.

Ολοκληρώνοντας την βραδινή μου περιποίηση νιώθω ότι έχω προσφέρει όλα όσα αξίζουν στο δέρμα μου. Η συγκεκριμένη ρουτίνα με χαλαρώνει και με κάνει να αφήσω πίσω μου όλη την ένταση της ημέρας – κρατώντας για το τέλος το καλύτερο! Sleep Tight...

Photo credits: Μυρτώ Τσίναλη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.