Ο λόγος που χρειάζεστε βιταμίνη Ε στη beauty ρουτίνα σας

Ελένη Τσούτση
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
katrantzou_.jpg

Οι περισσότερες έρευνες δεν είναι τυχαίο ότι δείχνουν ότι η πιο σημαντική βιταμίνη είναι η βιταμίνη Ε απαραίτητη για την πρόληψη της γήρανσης και τη τόνωση της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη προσφέρει την προστασία της με πολλούς τρόπους. Από τις πλέον όμως σημαντικές ιδιότητες είναι ότι προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Μάλιστα, αρκετά προϊόντα ομορφιάς περιέχουν βιταμίνη E. Αν η βιταμίνη Ε μπορεί να συνδυασθεί με άλλα αντιοξειδωτικά μόρια, όπως η γλουταθειόνη, η βιταμίνη C και το συνένζυμο Q10 τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο δραστικά.

Πιο συγκεκριμένα βοηθά την επιδερμίδα ως εξής:

1.Ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση

2.Έχει μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα

3.Δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα

4.Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος

Είναι από τα πλέον ισχυρά αντιοξειδωτικά που απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας, καταπολεμώντας την ξηρότητα, παράλληλα σταθεροποιείται στο νερό κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα μέσα στα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προτιμάτε προϊόντα που έχουν ως συστατικό τη βιταμίνη Ε και θα νιώσετε τη διαφορά στο δέρμα σας!

 

Δείτε ακόμη:

4 concealers που πρέπει να δοκιμάσετε την Άνοιξη