ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον απόλυτο σύμμαχο της επιδερμίδας


Ελένη Τσούτση

1 Ιουλίου 2019

christopher.jpg

Πολλές φορές υπάρχουν όροι στον κόσμο της ομορφιάς που μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένοι, αλλά είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε καθώς μας βοηθούν σημαντικά στην καθημερινότητά μας. Ένας τέτοιος όρος είναι το «μικροβίωμα», το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της επιδερμίδας μας.

Πιο συγκεκριμένα, το μικροβίωμα είναι η εξωτερική προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας και παράλληλα, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου μικροβιώματος, που βρίσκεται συνολικά στο σώμα. Δεν μπορούμε να το δούμε, αλλά είναι εκεί και προστατεύει την επιδερμίδα μας από όσα αντιμετωπίζει καθημερινά - από τις σκληρές περιβαλλοντολογικές συνθήκες, μέχρι την αποτρίχωση με κερί και την απολέπιση. Συνεπώς, η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας ξεκινά πρώτα με την προστασία του μικροβιώματος!

Αυτή την ανάγκη μελέτησε το Dove – το οποίο εμπιστευόμαστε χρόνια οι περισσότερες γυναίκες – και δημιούργησε προϊόντα με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και με ισορροπημένο pH. Αυτό που μάλιστα κάνει μοναδική την σύνθεσή τους είναι ότι καθαρίζουν απαλά, θρέφουν την επιδερμίδα μας, ενώ παράλληλα σέβονται το μικροβίωμά της, αφού είναι ήπια όσο το νερό. Ακόμη, το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν, συνώνυμο της φροντίδας του Dove, προσφέρει στην επιδερμίδα μας την περιποίηση που χρειάζεται αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

Οι στιγμές στο ντους είναι οι πιο χαλαρές ώρες που μπορούμε να έχουμε μέσα στην ημέρα μας και γι' αυτό οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στην επιδερμίδα μας να είναι μια πραγματική ρουτίνα περιποίησης.

Το αφρόλουτρο Dove Deeply Nourishing, αλλά και όλα τα αφρόλουτρα Dove είναι δίπλα μας καθώς καθαρίζουν απαλά και θρέφουν την επιδερμίδα μας με τη μοναδική σύνθεσή τους, που σέβεται το μικροβίωμα.

Ζήστε λοιπόν την εμπειρία του καθημερινού ντους μαζί με τα αφρόλουτρα Dove που προσφέρουν στο δέρμα σας ακριβώς ό,τι χρειάζεται. Άλλωστε το πιο σημαντικό είναι να εμπιστευόμαστε brands που δεν σταματούν να μας φροντίζουν!

#TimeForYou

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.