ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αποφύγετε την ακμή το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

15 Αυγούστου 2019

Πώς να αποφύγετε την ακμή το καλοκαίρι

H ακμή τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ συχνό φαινόμενο, υπάρχουν όμως ορισμένα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε και να αποφύγετε τα σπυράκια που ίσως σας χαλάσουν την διάθεση.

#1. Ακόμη κι αν φοράτε αντηλιακό, ακόμη κι αν αισθάνεστε πως ο ήλιος βοηθά να απαλλαγείτε από τα σπυράκια, μην το παρακάνετε. Εκτός από τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του δέρματος σε αυτή, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση ακμής.

#2. Είτε έχετε βγει για δουλειές στην πόλη, είτε περνάτε τη μέρα στην παραλία, το πιθανότερο είναι πως θα ιδρώσετε ξανά και ξανά. Φροντίστε όσο πιο σύντομα και συχνά γίνεται να ξεπλύνετε πρόσωπο και σώμα, καθώς όσο περισσότερο μένει ο ιδρώτας στο δέρμα γίνεται εστία μόλυνσης που μπορεί φυσικά να πυροδοτήσει ακμή. Μπορείς μάλιστα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σας για εξειδικευμένα καθαριστικά με δραστικά συστατικά για ακόμη πιο δραστικά αποτελέσματα.

#3. Αλλάξτε το μακιγιάζ σας σε πιο ελαφρύ και μη λιπαρό χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα και αφήνοντας την επιδερμίδα να αναπνεύσει.

#4. Μην ξεχνάτε να κάνετε απαλή απολέπιση με άργιλο τουλάχιστον μία με δυο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.