ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

«Ενεργοποιώ το δέρμα. Αποκτώ αυτοπεποίθηση» - Η Χρυσούλα Γκούσκου σας καλεί στο #empoweringwomen για να συζητήσετε για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας


24 Σεπτεμβρίου 2019

 «Ενεργοποιώ το δέρμα. Αποκτώ αυτοπεποίθηση» - Η Χρυσούλα Γκούσκου σας καλεί στο #empoweringwomen για να συζητήσετε για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας

Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται τι πραγματικά θέλει και τον τρόπο που θα το αποκτήσει. Μέσα σε όλα αυτά που την απασχολούν καθημερινά είναι και η περιποίηση της επιδερμίδας της καθώς επίσης και πόσο όμορφα μεγαλώνει. Η αυτοπεποίθηση πολλές φορές είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πόσο υγιές φαίνεται το δέρμα μας. Αυτό το ζήτημα θα αναπτύξει  η κυρία Χρυσούλα Γκούσκου, Φαρμακοποιός και Quality & Training manager της FREZYDERM, στο  Workshop "Empowering  women" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο κτήμα Αρίστη.

Η κυρία Χρυσούλα Γκούσκου είναι απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερο από μία δεκαετία είχε το προσωπικό της φαρμακείο, ενώ από το 1993 εργάζεται στην εταιρεία Δερμοκαλλυντικών Προϊόντων FREZYDERM, κατέχοντας από το 2000 τη θέση Quality  & Training Manager. Έχει πολυετή πείρα σε εκπαιδεύσεις και ενημερωτικές ομιλίες σε φαρμακοποιούς, γιατρούς και αισθητικούς, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε κλαδικά και επιστημονικά έντυπα.

Πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε συστηματικά μια ρουτίνα ομορφιάς;

Μια συστηματικά ακολουθούμενη ρουτίνα ομορφιάς «εκπαιδεύει» το δέρμα, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αναδόμησης και λείανσης της επιδερμίδας, δημιουργεί σταθερά επίπεδα υγρασίας και ισχυροποιεί την προστασία από το οξειδωτικό stress που οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Γι’ αυτό πρέπει να εντάξουμε την ρουτίνα ομορφιάς στην καθημερινότητά μας.

Πώς η ηλικία διαμορφώνει και επηρεάζει την ρουτίνα περιποίησης;

Κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες περιποίησης καθώς διαφέρει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο δέρμα και οι ορμονικές αλλαγές
Στα 20 μας χρόνια απαιτείται σωστός καθαρισμός , ενυδάτωση και αγωγές με στόχο την προστασία της επιδερμίδας. Στα 30 μας η περιποίηση στοχεύει να αντιμετωπίσει τα σημεία δερματικής φθοράς που οφείλονται στο lifestyle (κάπνισμα , αλκοόλ , διατροφή , φυσική δραστηριότητα).
Μετά τα 40 το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο δέρμα και οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν την αρχιτεκτονική αλλά και τη λειτουργικότητα της επιδερμίδας , με συνέπεια να απαιτείται μια νέα ρουτίνα περιποίησης που θα ενισχύει τους μηχανισμούς ενεργοποίησης, αποκατάστασης και αναζωογόνησης, θα σβήνει τα ίχνη της εμμηνόπαυσης και θα φωτίζει το δέρμα.

Ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες στην φροντίδα της επιδερμίδας;

Ο ατελής καθαρισμός είναι το συχνότερο λάθος που κάνει η σύγχρονη γυναίκα.Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι καθαρό δέρμα σημαίνει ντεμακιγιάζ / πλύσιμο / απολέπιση / ενυδάτωση . Αυτή η σε βάθος καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να απορροφήσει τα προϊόντα περιποίησης και να ανταποκριθεί ιδανικά στην εικόνα που ζητάμε.

Πώς να αναγνωρίζουμε τα σημάδια από τις ζημιές που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου;

Μια αίσθηση ξηρότητας (δέρμα που τραβάει), ένα ήπιο  «ξεφλούδισμα» της επιδερμίδας , μια δυσχρωμία , λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια , σηματοδοτούν σημεία φωτογήρανσης και χρήζουν εντατικής φροντίδας. Η εμφάνιση ενός σπίλου (ελιά) ή η αλλαγή υπάρχοντος σπίλου όσον αφορά το χρώμα , το μέγεθος , τη συμμετρία , την εμφάνιση αιμορραγίας απαιτούν την άμεση επίσκεψη στο Δερματολόγο.

Τι χρειάζεται το δέρμα μας ανάλογα με κάθε εποχή;

Είναι αλήθεια ότι οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν με τις εποχές. Το Φθινόπωρο για την αντιμετώπιση της φθοράς από την καλοκαιρινή ηλιοέκθεση απαιτείται εντατική φροντίδα για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης και των δυσχρωμιών αλλά και για την επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος. Το Χειμώνα οι εναλλαγές θερμοκρασίας μεταξύ εξωτερικού περιβάλλοντος και εσωτερικών χώρων επιβάλλουν τη συστηματική ενυδάτωση και αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Την Άνοιξη «ξυπνάμε» το δέρμα ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς μηχανισμούς αναγέννησης και λάμψης. Το Καλοκαίρι ενισχύουμε τα πρωτεϊνικά αποθέματα (κολλαγόνο, ελαστίνη) για σύσφιξη και στοχεύουμε στην υψηλή ηλιοπροστασία.

Αν θέλετε και εσείς να συναντήσετε από κοντά την κυρία Χρυσούλα Γκούσκου για να συζητήσετε τους προβληματισμούς καθώς και να λύσετε όλες τις απορίες σας για την περιποίηση της επιδερμίδας, κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

 

jenny.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.