ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τις κοκκινίλες στο δέρμα


Ελένη Τσούτση

11 Νοεμβρίου 2019

Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τις κοκκινίλες στο δέρμα

 Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σαν υπερυπολογιστής αφού σε μόλις μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, σκανάρουμε το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας και καταλήγουμε σε διάφορα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο άτομο. Πολύ συχνά έχουμε ακούσει να λένε ότι η πρώτη εντύπωση σίγουρα μετράει.

jenny.gr

Υπάρχει ένας όμως εχθρός της πρώτης εντύπωσης και αυτός δεν είναι άλλος από την ακμή και τα σπυράκια. Η ακμή μπορεί να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και δεν είναι λίγες οι φορές που το άτομο που έχει ακμή νιώθει ντροπή και αμηχανία.

Επίσης, η ακμή έχει τη δύναμη να σκιάσει όλες τις σημαντικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Πολλά είναι τα παραδείγματα γυναικών που αντιμετωπίζουν την ακμή ξαφνικά στη ζωή τους. Όπως μια φοιτήτρια που είναι νέα, ξεχωριστή και αποφασιστική και έχει αφιερώσει πολλά χρόνια τελειοποιώντας κάθε πτυχή του βιογραφικού της. Και τώρα έφτασε η μεγάλη στιγμή για εκείνη. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος της. Κι όμως, ενώ πλησιάζει η ώρα για την πολυαναμενόμενη συνέντευξη, το μόνο που σκέφτεται είναι μία μόνο λέξη: σπυράκια.

Αν η ακμή είναι ο χειρότερος εχθρός της πρώτης εντύπωσης, τότε ο σωτήρας της είναι σίγουρα η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι μεταδοτική, αλλά μερικές φορές χρειάζεται και μια χείρα βοηθείας.

Σπυράκια στο πρόσωπο αντιμετώπιση

Φυσικά και όσοι έχουν δέρμα με τάση ακμής μπορούν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους! Ποιος μπορεί να τους σώσει;
Μια κρέμα με χρώμα που χαρίζει φυσική όψη και ομοιόμορφη επιδερμίδα άμεσα, ενώ παράλληλα δραστικά συστατικά καταπολεμούν μακροπρόθεσμα τα σπυράκια και τα σημάδια.

jenny.gr

Με ικανότητα να προσαρμόζεται στον φυσικό χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, ακόμα και οι χίπστερ τύποι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τα σπυράκια τους.

Effaclar Duo(+) Unifiant Κρέμα με Χρώμα για Ακμή

jenny.gr

Τίποτα δεν αναδεικνύει καλύτερα και άμεσα την ακτινοβολία μιας γυναίκας, όσο ένα αχνό ρόδισμα στα μάγουλα, είτε είναι φυσικό είτε καλλυντικού τύπου. Όταν, όμως, το ρόδισμα τείνει να γίνει έξαψη ή επίμονη ερυθρότητα, μπορεί μια γυναίκα να δείχνει έτσι καταβεβλημένη και αγχωμένη.

Για τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, η δημόσια εικόνα τους παύει να ανταποκρίνεται στην εσωτερική τους συγκρότηση. Το δέρμα τους κοκκινίζει αντιδρώντας σε αμέτρητους ενδογενείς και εξωγενείς στρεσογόνους παράγοντες. Δεν είναι παράξενο που η ερυθρότητα είναι η κυρίαρχη ανησυχία στις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ερυθρότητα έχει την τάση να επιδεινώνεται με την ηλικία. Κάτω από την επίδραση του ήλιου και άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, προοδευτικά αφαιρεί κάτι από την ομοιογένεια και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις εσωτερικές διεργασίες της ερυθρότητας του ευαίσθητου δέρματος και να υιοθετήσετε την πιο εξειδικευμένη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τα αίτια της ερυθρότητας.

Γιατί κοκκινίζει το ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα έχει έναν ιδιαίτερα εύθραυστο φραγμό στην επιφάνειά του που το αφήνει απροστάτευτο απέναντι σε ερεθιστικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Όταν αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο γεγονός ή ουσία ως επίθεση, εκλύονται σήματα συναγερμού με τη μορφή φλεγμονωδών διαβιβαστών (κυτοκίνες, ισταμίνη...).  Από αυτά ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε αγγειοδιαστολή ή οίδημα του δικτύου των αιμοφόρων αγγείων μέσα στο δέρμα.

Αποτέλεσμα: ορατή ερυθρότητα και καύσος στην επιφάνεια του δέρματος που συνοδεύονται από αίσθημα κνησμού ή τσιμπήματος.

jenny.gr

Ποιες είναι οι ενδογενείς και εξωγενείς αφορμές που πυροδοτούν την ερυθρότητα;

Πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα γνωρίζουν τους δικούς τους μοναδικούς παράγοντες πυροδότησης. Στους ενδογενείς παράγοντες περιλαμβάνονται οι ορμονικές αλλαγές (εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), το στρες και οι έντονες συγκινήσεις. Στους εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνονται οι αλλαγές στη θερμοκρασία κα την υγρασία, τα ελάχιστα κατάλληλα καλλυντικά (επιφανειοδραστικά, αρώματα, αλκοόλ, κ.ά.).   

Η πιο σοβαρή και διαρκής αιτία ερυθρότητας δεν είναι άλλη από τον ήλιο: η έκθεση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου στις UV σταδιακά επιδεινώνει την ερυθρότητα, που μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη. Αυτός είναι ο λόγος που η καθημερινή προστασία ευρέος φάσματος είναι άκρως απαραίτητη για  το δέρμα με τάση ερυθρότητας. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα σας καλύπτουν από τις UVB, UVA και τις μακρές ακτίνες UVA που είναι παρούσες ακόμα και τον χειμώνα.

Από την ερυθρότητα στη ροδόχρου νόσο - ζήτημα διαβάθμισης

Το περιστασιακό κοκκίνισμα είναι φυσιολογικό. Όταν, όμως, το σποραδικό αρχίζει να γίνεται μόνιμο και κάνουν την εμφάνισή τους μικρά διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία μαζί με μικρά σπυράκια μερικές φορές, η πιο πιθανή διάγνωση είναι η ροδόχρους νόσος. Αυτή η συνηθισμένη πάθηση επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού, ειδικότερα τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μάτια. Όσον αφορά τις θεραπείες, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες στρατηγικές, που κυμαίνονται από τις τοπικές κρέμες μέχρι τα αγγειακά λέιζερ έντονου παλμικού φωτός (IPL). Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το πότε να κάνετε θεραπεία, αν όμως σας ενοχλεί, συμβουλευτείτε απαραίτητα τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας.

jenny.gr

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα με τάση για ερυθρότητα;

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το ευαίσθητο δέρμα, έτσι και οι επιδερμίδες με τάση ερυθρότητας έχουν ανάγκη από συγκεκριμένη εξειδικευμένη φροντίδα. Τα καλύτερα καθαριστικά για το ευαίσθητο δέρμα είναι τα ήπια γαλακτώματα και τα νερά micellaire, γιατί δεν απογυμνώνουν τον εύθραυστο φραγμό του. Ένα ιαματικό νερό σε σπρέι είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να δροσίζετε και να καταπραΰνετε το δέρμα που μόλις έχετε καθαρίσει, για να εφαρμόσετε στη συνέχεια ένα ενυδατικό προϊόν που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αμυνών του, όπως και ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Ποιο είναι το καλύτερο makeup για να αντιμετωπίσετε τις κοκκινίλες στο δέρμα;

Μιας και όταν πρόκειται για το ευαίσθητο δέρμα ισχύει  το, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα,  είναι προτιμότερο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Γι’ αυτό το λόγο, οι κρέμες ΒΒ και CC είναι οι κορυφαίοι σύμμαχοι του ευαίσθητου δέρματος με τάση ερυθρότητας: συνδυάζουν πολλαπλές λειτουργίες σε μια και μόνο σύνθεση, κάτι που μειώνει την πιθανότητα ερεθισμού. Επιπλέον, διατίθενται σε ανάλαφρες υφές που απλώνονται εύκολα έτσι ώστε να περιορίζεται η τριβή.

Hydreane Extra Riche Κρέμα Προσώπου με Ιαματικό Νερό

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.