4+1 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

Ελένη Τσούτση
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Το όμορφο δέρμα είναι κάτι που όλες θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποκτήσουμε. Υπάρχουν, όμως, μερικές συνήθειες μας που, στην πραγματικότητα, είναι βλαβερές και όχι μόνο δεν το βελτιώνουν, αλλά το καταστρέφουν.
Ποιες είναι αυτές;

#1. Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας μετά τη γυμναστική
Θα έπρεπε να καθαρίζουμε το δέρμα μας κατευθείαν μετά το γυμναστήριο, ειδικά εάν ιδρώσαμε. Στη συνέχεια, απλώνουμε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.

#2. Ξεβαφόμαστε με υγρά μαντηλάκια
Τα μαντηλάκια καταστρέφουν το pH του δέρματος, διότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος. Καλύτερο θα είναι να προτιμήσουμε ένα καθαριστικό gel και να πλύνουμε το πρόσωπό μας.

#3. Δε χρησιμοποιούμε αντηλιακό το χειμώνα
Είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε προστασία από τον ήλιο μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν δε βάζουμε αντηλιακή κρέμα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα για να καταπολεμήσουμε τη γήρανση του δέρματος!

#4. Χρησιμοποιούμε τα ίδια καλλυντικά χειμώνα – καλοκαίρι
Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε τα προϊόντα μας όταν αλλάζει και ο καιρός. Η ενυδατική μας κρέμα, τουλάχιστον, πρέπει να αντικαθίσταται ανάλογα με την υγρασία, ενώ όσο καλοκαιριάζει και το makeup μας θα πρέπει να γίνεται πιο ελαφρύ.

#5. Αγοράζουμε προϊόντα κακής ποιότητας
Καλό θα είναι να κοιτάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας, ανεξάρτητα από την τιμή τους και να προτιμάμε τα λιγότερο συνθετικά.

 

Δείτε ακόμη: