ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα top μυστικά για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου


Ελένη Τσούτση

15 Νοεμβρίου 2019

Τα top μυστικά για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου

H ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να αποκτήσουμε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα. Οι περισσότερες γυναίκες όμως ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα μη γνωρίζοντας όμως την σωστή τεχνική.

jenny.gr

Συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα για την σωστή εφαρμογή των προϊόντων ενυδάτωσης.

#1. Εφαρμόζουμε πάντα τα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας από το πιο λεπτόρρευστο προς το πιο παχύρρευστο.  Δηλαδή, η σειρά εφαρμογής είναι πρώτα το πλύσιμο του προσώπου, η τόνωση, το serum και μετά η ενυδατική κρέμα προσώπου.

jenny.gr

Vichy Κρέμα προσώπου Aqualia Thermal

#2. Για να επιτύχετε την τέλεια ενυδάτωση πρέπει να εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα προσώπου σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την εφαρμογή της τονωτικής λοσιόν. Ο λόγος; Οι τονωτικές λοσιόν είναι ένα σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας. Για να τις εκμεταλλευτείτε όμως στο έπακρο δε θα πρέπει να έχουν στεγνώσει στο δέρμα σας προτού βάλετε την ενυδατική, γιατί όταν το δέρμα είναι νοτισμένο με τη λοσιόν από πριν, «κλειδώνετε» εκεί όλα τα ενυδατικά στοιχεία που σας προσφέρουν και τα δύο προϊόντα. Για την ακρίβεια, η  τονωτική λοσιόν, το serum και η ενυδατική κρέμα προσώπου καλό θα ήταν εφαρμόζονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από τη στιγμή του καθαρισμού ώστε να εμποδίσουν την εξάτμιση της υγρασίας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε τα ενυδατικά σας προϊόντα μέσα στο γεμάτο ατμούς μπάνιο μετά το ντους σας.

jenny.gr

Vichy Oρός προσώπου Aqualia Thermal

#3. Αν  απλώνετε την ενυδατική από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω, η ενυδατική απορροφάται περισσότερο στην περίμετρο του προσώπου σας, με αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι στην περιοχή, να εμφανιστεί λιπαρότητα και ακμή. Όταν εφαρμόζετε λοιπόν την ενυδατική κρέμα ημέρας κάντε το ομοιόμορφα, ώστε το προϊόν να απορροφηθεί ισομερώς σε όλο το πρόσωπό, απλώνοντάς την καλά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Α, ναι! Και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε πάντα και το λαιμό σας!

Extra tip: Το θαμπό, κουρασμένο δέρμα οφείλεται συχνά στην έλλειψη καλής αιμάτωσης. Για να προσδώσετε επιπλέον λάμψη στην επιδερμίδα σας, κάντε μασάζ με μια ενυδατική προσώπου. Μόλις εφαρμόσετε την ενυδατική, όταν δηλαδή το δέρμα είναι ενυδατωμένο, κλείστε το χέρι σας σχηματίζοντας γροθιά και χρησιμοποιήστε τους κόμπους των δακτύλων σας για να κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σας για δύο λεπτά. Αυτό το μασάζ προσώπου θα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και θα μεταφέρει ευκολότερα τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα της επιδερμίδας.
 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.