ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

2+1 tips που θα καταπολεμήσουν την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα


Ελένη Τσούτση

22 Δεκεμβρίου 2019

2+1 tips που θα καταπολεμήσουν την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα

Οι γρήγορες εναλλαγές της θερμοκρασίας αυτή την εποχή – (κρύο και βροχή έξω - ζέστη και ξηρή ατμόσφαιρα μέσα) μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σας και να αισθάνεστε το δέρμα σας αφυδατωμένο και άτονο.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για μαλακώσετε τη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας;

#1. Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες στο ντουζ

Πριν το ντους κάντε απολέπιση με μία στεγνή βούρτσα σώματος για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα. Προτιμήστε τα χλιαρά ντους -όχι καυτά – και καλό θα είναι να μη διαρκούν παραπάνω από 10 λεπτά. Αφού στεγνώσετε την επιδερμίδα σας με ταμποναριστές κινήσεις, μη ξεχάσετε την ενυδατική σας lotion. 

#2. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με αλκοόλ

Οι ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες πρέπει να προσέχουν λίγο παραπάνω τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούν. Καλό θα είναι λοιπόν, να αποφεύγετε αρωματισμένα προϊόντα και προϊόντα με αλκοόλ.

#3. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα

Εάν δεν έχετε στο σπίτι σας υγραντήρα τότε μπορείτε να βράσετε νερό σε μια κατσαρόλα και σκύβετε για μερικά δευτερόλεπτα για 3 φορές. Με αυτή τη διαδικασία προσφέρετε υγρασία στην επιδερμίδα σας και την προετοιμάζετε να δεχτεί καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.