ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί να εντάξετε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα ομορφιάς σας


Ελένη Τσούτση

13 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί να εντάξετε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Μπορεί να έχετε ακούσει, ότι ένα από τα must συστατικά για τη ρουτίνα ομορφιάς είναι το υαλουρονικό οξύ. Γνωρίζετε όμως τι πραγματικά είναι και τι κάνει; Μάθετε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γύρω από αυτό το μαγικό συστατικό που οι ειδικοί το αποκαλούν όχι άδικα το νερό του οργανισμού μας.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Είναι μια φυσική ουσία του οργανισμού που συγκρατεί το νερό και βρίσκεται στο δέρμα ανάμεσα στα κύτταρα και τις ίνες κολλαγόνου και διατηρεί την φυσική δομή, την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας, ενώ ρυθμίζει την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου.

jenny.gr

Fact:

Τα μόρια του έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν 1000 περισσότερο νερό από το βάρος τους, με αποτέλεσμα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος, για το λόγο αυτό θεωρείται ιδανικό για το αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα.

Τι κάνει;

Το υαλουρονικό οξύ όχι μόνο βοηθάει στο "γέμισμα" των λεπτών γραμμών και των γραμμών έκφρασης, αλλά και καταπολεμά την ξηροδερμία. Έχει ισχυρή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση και για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα κατά της γήρανσης του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιείται τοπικά (καλλυντικό προϊόν) δημιουργεί ένα φράγμα υγρασίας στο δέρμα αφήνοντας το μαλακό και απαλό, αυξάνει την αντοχή του και βελτιώνει την επουλωτική και αναπλαστική ιδιότητα του. Έχει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες αφού ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος, ειδικά μετά από επεμβατικές μεθόδους αισθητικής ή σε κάποιο τραύμα.

Επιλέξτε λοιπόν για την περιποίησή σας προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ενισχύστε την φροντίδα της επιδερμίδας σας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.