ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 συνήθειες που «φουντώνουν» την ακμή


15 Φεβρουαρίου 2020

5 συνήθειες που «φουντώνουν» την ακμή

H ακμή ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες που προσπαθούν να τη καταπολεμήσουν τόσο με τα κατάλληλα προϊόντα (ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός τους) όσο βέβαια και με τις σωστές συνήθειες που υιοθετούν για να την εξαφανίσουν μια για πάντα. Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουν για να καταπολεμηθεί η ακμή;

1. Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε σημεία της επιδερμίδας σας στα οποία ασκείται πίεση πολύ συχνά. Τα χέρια σας θα μεταφέρουν μικρόβια στο πρόσωπό σας έτσι καλό είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

2. Η υπερβολική συχνότητα καθαρισμού του προσώπου

Η αλήθεια είναι ότι το υπερβολικό πλύσιμο στερεί το δέρμα από βασικά έλαια και το εξωθεί να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, το οποίο συμβάλει στην εμφάνιση της ακμής. Το ιδανικό πλύσιμο του προσώπου είναι δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ.

3. Το "σπάσιμο" των σπυριών

Αν πειράζετε τα σπυράκια σας και τα "σπάτε" αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μόλυνση και πιθανές ουλές. Αντί να τα σπάτε προτιμήστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας και να τους βάζετε την τοπική αλοιφή που έχει συστήσει ο ίδιος.

4. Δεν αλλάζετε αρκετά συχνά την μαξιλαροθήκη σας

Είναι πολύ σημαντικό οι μαξιλαροθήκες να αλλάζουν και να είναι καθαρές καθώς αυτή η συνήθεια θα βοηθήσει να μειωθεί η ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.