ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό


Ελένη Τσούτση

15 Απριλίου 2020

Ρετινόλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό

Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό άκρως πολυσυζητημένο στον χώρο της ομορφιάς καθώς απασχολεί εμάς τις γυναίκες, αφού συνδέεται με την αντιγήρανση. Μέσα στα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα μια από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές.

jenny.gr

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερες χρήσιμες λεπτομέρειες για τη ρετινόλη, που όπως την χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, είναι το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό και αναμένεται να αλλάξει άρδην την skincare routine σας. Κρατήστε σημειώσεις.

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη αποτελεί παράγωγο της βιταμίνης Α, που χρησιμοποιείται για την αντιγήρανση και βρίσκεται σε πολλά sincare προϊόντα. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Ακόμη, μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και όταν συνδυαστεί με ορισμένα ένζυμα, μετατρέπεται σε τρετινοΐνη - δηλαδή ρετινοϊκό οξύ. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρετινόλη διεγείρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας καθώς προσφέρει τεράστια βελτίωση στην όψη. Το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα, τις δυσχρωμίες, αποκτά πιο ζωηρό τόνο και ανανεωμένη όψη φρεσκάδας. Όμως, επειδή πρόκειται για ένα δραστικό συστατικό, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πώς θα την χρησιμοποιήσουμε.

Πώς να τη χρησιμοποιείτε;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινόλη περίπου από τα 20 τους. Ακόμη, εάν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα, η ρετινόλη είναι ένα καλό συστατικό για να αποφευχθούν τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική χρήση μπορεί να περιορίσει τόσο τις δυσχρωμίες όσο και να χαρίσει λεία όψη στην επιδερμίδα.

 Tips:

Για τη σωστή χρήση της ρετινόλης, ακολουθήστε τα 3 εξής απλά βήματα:

#1. Πλένετε σχολαστικά το πρόσωπό σας.

#2. Το στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.

#3. Εφαρμόζετε τη ρετινόλη σε όλο το πρόσωπο και μισή ώρα μετά φοράτε και την ενυδατική σας κρέμα. Προσέξτε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό προϊόν.

Ο πιο επιτυχημένος συνδυασμός είναι:

Tο πρωί να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C μαζί με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.

Tο βράδυ πριν πάτε για ύπνο να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη (βιταμίνη Α).

jenny.gr

LiftActiv Retinol HA Night, Vichy

jenny.gr

Night Force A+E , Frezyderm

jenny.gr

Fresh Pressed Clinical Daily + Overnight Boosters with Pure Vitamins C + A,  Clinique

jenny.gr

Redermic Retinol, La Roche-Posay

jenny.gr

 

Retinol 1% in Squalane, The Ordinary

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.