Πώς να απλώνουμε σωστά τις κρέμες στο πρόσωπό μας

Ελένη Τσούτση
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Μπορεί να έχουμε επενδύσει σε πολύ καλές κρέμες προσώπου αλλά αν δεν γνωρίζουμε πώς να τις εφαρμόσουμε, τότε δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο πρόσωπό μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τους καλύτερους τρόπους για να εφαρμόζετε τις κρέμες σας:

1. Μάτια

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών μας είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο και απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς είναι το πρώτο σημείο, στο οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης.

Το μεγαλύτερο μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιούμε κάθε φορά που βάζουμε κρέμα ματιών τον παράμεσο και μόνο αυτόν, κανένα άλλο δάχτυλο. Έτσι ασκούμε την ιδανική πίεση. Τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι πιο δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν, πολύ πιο εύκολα από όσο πιστεύουμε, την εμφάνιση των ρυτίδων. Κατά τ' άλλα, απαλά απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την περιοχή κάτω και γύρω από το μάτι, ακολουθώντας την κυκλική πορεία που μας δείχνει το ίδιο το οστό. Προσπαθήστε να μη φτάνετε πολύ κοντά στο μάτι. Άλλωστε σε αυτή την περιοχή είναι λίγοι οι πόροι κι έτσι η κρέμα για να απορροφηθεί θα κινηθεί και από μόνη της λίγο ανοδικά.

Επίσης, μην εφαρμόζετε στις βλεφαρίδες για να μην προκληθούν πιθανά καψίματα και ερεθισμοί -ειδικά, όσες φοράτε φακούς επαφής.

2. Ενυδατική κρέμα προσώπου

Το σημαντικότερο προϊόν για την ενυδάτωση και την ισορροπία στη σύνθεση της επιδερμίδας μας είναι η ενυδατική μας κρέμα. Πάρτε μία ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και τρίψτε απαλά προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος. Πάντα προς τα πάνω, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Επίσης, προτιμήστε οι κινήσεις σας να είναι από έξω προς τα μέσα. Γιατί; Επειδή η επιδερμίδα τείνει να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο του προσώπου, οπότε, λογικά, χρειάζεται και λιγότερη ενυδάτωση εκεί.

3. Λαιμός

Οι περισσότερες γυναίκες προσπερνούν αυτό το σημείο σημείο, μη δίνοντας σημασία στο γεγονός ότι είναι, επίσης, άλλο ένα από τα σημεία που πρωτοεμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης. Αν ρωτήσετε όμως μεγαλύτερες γυναίκες σε ηλικία, που παλιότερα δεν δίνανε καμία σημασία ούτε εκείνες στο λαιμό τους, θα σας πούνε όλες με ένα στόμα και μία φωνή: Κάθε φορά που ενυδατώνετε το πρόσωπο, ενυδατώστε και τον λαιμό σας. Κάθε φορά.

Ο τρόπος που θα εφαρμόσετε την κρέμα είναι ίδιος με αυτόν που περιγράψαμε για το πρόσωπο -κινήσεις προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε μόνο -αυτό ισχύει και για το πρόσωπο- ότι έχει κατανεμηθεί σε όλη την επιφάνεια το προϊόν.