Διεσταλμένοι πόροι: Η ιδανική skincare routine για να τους αντιμετωπίσετε

Ελένη Τσούτση
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020

Πώς μπορώ να μειώσω την εμφάνιση των πόρων στο δέρμα μου»; Η ερώτηση αυτή υπολογίζουμε πως βρίσκεται στο μυαλό των περισσότερων γυναικών και σίγουρα σε εκείνων που έχουν λιπαρή επιδερμίδα.

Αρχικά να σας πούμε πως –δυστυχώς- οι μεγάλοι, διεσταλμένοι πόροι είναι θέμα DNA, οπότε το να τους εξαφανίσετε εντελώς θα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν περίπου 300.000 πόρους στην επιδερμίδα του προσώπου και εκτός από το θέμα κληρονομικότητας, το μέγεθός τους επηρεάζει και ο σωστός καθαρισμός, ή μάλλον η έλλειψη αυτού. Η υπερ-παραγωγή σμήγματος, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και οι ρύποι κάνουν τους πόρους να φαίνονται πιο έντονοι και οδηγούν στη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.

Μπορεί λοιπόν να μην μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το DNA σας, μπορείτε όμως να «χτυπήσετε» όλες τις άλλες αιτίες με τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους πόρους στο πρόσωπό σας λιγότερο εμφανείς και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλή, ελαστική και απαλλαγμένη από την περίσσεια λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα.

Δείτε ποια προϊόντα χρειάζεστε για να πετύχετε το σκοπό σας στην gallery που ακολουθεί.