ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε τις ρυτίδες σύμφωνα με τους experts


Ελένη Τσούτση

20 Ιουνίου 2020

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε τις ρυτίδες σύμφωνα με τους experts

Αν έχετε αρχίσει να βλέπετε στον καθρέφτη σας τα πρώτα σημάδια γήρανσης και θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, τότε υπάρχουν ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσετε, θα δείτε την διαφορά στο πρόσωπό σας.

1.Να αποφεύγετε τον ήλιο

Αυτός είναι ο νούμερο ένα παράγοντας. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την επίδραση του ήλιου στη γήρανση του δέρματος. Προσπαθήστε να λαμβάνετε όλα τα κατάλληλα μέτρα πριν βγείτε στον ήλιο ειδικά το καλοκαίρι.

2. Αντηλιακό

Αν πρέπει να βγείτε στον ήλιο, είναι αναγκαίο να φοράτε αντηλιακό, καθώς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ρυτίδες αλλά και να προστατευτείτε από εγκαύματα.

3. Να κοιμάστε αρκετά

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Κοιμηθείτε αρκετά και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη, που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

4. Να κοιμάστε ανάσκελα

Όταν κοιμάται κάποιος σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα, οδηγεί σε γραμμές του ύπνου το δέρμα, οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Το να κοιμάστε στο πλάι, αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι. Για να μειωθούν οι ρυτίδες, καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα

5. Μην πλένετε το πρόσωπό σας σε υπερβολικό βαθμό

Το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν το πλένετε πολύ συχνά, απομακρύνετε και την προστασία. Επιπλέον, αν το σαπούνι σας δεν περιέχει ενυδατικά συστατικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν καθαρισμού.

Δείτε ακόμη:

Οι 7 top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.