ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην ηλιοθεραπεία


Ελένη Τσούτση

8 Ιουλίου 2020

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην ηλιοθεραπεία

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την μαυρισμένη επιδερμίδα και η αλήθεια είναι ότι κάνουμε πολλές θυσίες για να την αποκτήσουμε. Πολλές φορές θεωρούμε ότι με το να μην εφαρμόσουμε το αντηλιακό, θα κάνουμε πιο εύκολο και γρήγορο μαύρισμα αλλά αυτός είναι ο νούμερο ένα μύθος. Δυστυχώς αγνοούμε ότι στη χώρα μας πρέπει να προστατευόμαστε από την ακτινοβολία του ήλιου όλο το χρόνο και πόσο μάλλον όταν είμαστε στη παραλία και απόλυτα εκτεθειμένες σε αυτόν.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε;

jenny.gr

#1. Δεν εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα αντηλιακού

Όση λιγότερη ποσότητα εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας, τόσο λιγότερο προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

#2. Δεν εφαρμόζετε ομοιόμορφα το αντηλιακό σας

Προσπαθήστε να απλώσετε ομοιόμορφα, κάνοντας καλό μασάζ για να απορροφηθεί. Μην ξεχνάτε ότι η αντηλιακή κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται 2 με 3 ώρες πριν την έκθεση στον ήλιο.

#3. Μην εφαρμόζετε το λαδάκι μαυρίσματος στο πρόσωπό σας καθώς δεν συστήνεται για αυτό το σκοπό. Η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από πραγματική προστασία. Χρησιμοποιήστε την αντηλιακή σας κρέμα με υψηλό (50+) δείκτη προστασίας.

#4. Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας, χρειάζονται την απαραίτητη αντηλιακή προστασία για να παραμείνουν λαμπερά, και υγιή. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το χλώριο, η αλμύρα της θάλασσας αλλά και ο ήλιος φθείρουν τα μαλλιά. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζετε κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας αντηλιακό στα μαλλιά σας.

#5. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε δυο ώρες.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.