ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα top μυστικά που ακολουθούν πιστά όλες οι Κορεάτισσες


Ελένη Τσούτση

16 Ιουλίου 2020

Τα top μυστικά που ακολουθούν πιστά όλες οι Κορεάτισσες

Οι Κορεάτισσες είναι οπαδοί της λαμπερής επιδερμίδας και του no-makeup look. Φροντίζουν πάντα το δέρμα τους με ιδιαίτερη αφοσίωση και λατρεύουν τη φωτεινή επιδερμίδα και ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα και να το πετύχουν. Αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα βήματα;

Missing content item.

Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα μυστικά ομορφιάς που ακολουθούν πιστά οι Κορεάτισσες:

#1. Αποφεύγουν την άμεση ηλιακή ακτινοβολία
Αντιστέκονται αφενός φορώντας πάντα αντηλιακό αλλά αφετέρου με αξεσουάρ όπως καπέλα, ομπρέλες και γάντια, όποτε είναι αναγκαίο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Κορεάτισσες είναι πιο επιρρεπείς στα σημάδια από τον ήλιο, οπότε φροντίζουν ιδιαίτερα την προστασία της επιδερμίδας τους από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

#2. Αποφεύγουν το έντονο και συχνό μακιγιάζ
Οι περισσότερες Κορεάτισσες πιστεύουν στην φυσικότητα της επιδερμίδας και έτσι εφαρμόζουν λιγότερο μακιγιάζ σε σύγκριση με άλλες γυναίκες ανά τον κόσμο.

jenny.gr

#3. Εφαρμόζουν τριπλό καθαρισμό
Ο καθαρισμός για τις Κορεάτισσες είναι το πλέον σημαντικό βήμα για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς μια καθαρή βάση, το makeup δε θα είναι όμορφο. Ποιος είναι ο τριπλός καθαρισμός;

Πρώτο βήμα: Χρησιμοποιούν ένα μαντιλάκι καθαρισμού για να απομακρύνουν τους ρύπους από το δέρμα, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και του λαιμού.

Δεύτερο βήμα: Απλώνουν με μασάζ ένα καθαριστικό λάδι στο δέρμα για να απομακρύνουν τη λιπαρότητα.

Τρίτο βήμα: Σε νωπό δέρμα, χρησιμοποιούν καθαριστικό αφρό ή gel για να απομακρύνουν τις ακαθαρσίες με βάση το νερό. Ξεπλένουν με χλιαρό νερό και ταμποναριστά σκουπίζουν το πρόσωπό τους.

#4. Scincare layering
Το layering στην περιποίηση είναι κάτι που εφαρμόζουν συχνά στη καθημερινή τους ρουτίνα. Οι περισσότερες γυναίκες πλένουν απλά το πρόσωπό τους και έπειτα βάζουν την ενυδατική τους κρέμα. Ποτέ όμως δεν παραβλέπουν τη σημασία των άλλων βημάτων όπως η απολέπιση, η τόνωση με λοσιόν, τα αιθέρια έλαια και οι ειδικές μάσκες που φορούν στον ύπνο.