Πώς να θέσετε υπό έλεγχο την λιπαρότητα το καλοκαίρι

Ελένη Τσούτση
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά. Η λιπαρότητα δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ενοχλητική ειδικά  το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αυξάνει αυτή την ενοχλητική αίσθηση.

Υπάρχουν όμως μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τη λιπαρότητα και να αισθάνεστε το δέρμα σας πιο ματ.

 #1.Πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Χρησιμοποιείτε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό που φέρει την ένδειξη "oil free", που σημαίνει ότι δεν θα φράξει τους πόρους.

#2. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 SPF ή μεγαλύτερο. Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όλο τον χρόνο.

#3. Χρησιμοποιείτε ειδικά στυπτικά χαρτάκια για να ελέγχετε την παραγωγή σμήγματος όταν δεν μπορείτε να το καθαρίσετε. Μπορείτε βέβαια, να χρησιμοποιήσετε και χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντηλο, αλλά τα στυπτικά χαρτάκια βοηθούν περισσότερο επειδή περιέχουν πούδρα που βοηθά να κρατάτε το μακιγιάζ φρέσκο.

#4. Καλό είναι να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας καθώς όταν το κάνετε, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σας.