ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

To φυτικό συστατικό που έχει πολλαπλές skincare χρήσεις και χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

24 Ιανουαρίου 2021

To φυτικό συστατικό που έχει πολλαπλές skincare χρήσεις και χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα

Η πρώτη και ίσως πιο βασική χρήση του είναι ως ντεμακιγιάζ. Ιδιαίτερα τις ημέρες που κάνω smokey look και είμαι γενναιόδωρη με τη μάσκαρα, το λάδι καρύδας είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου. Απλώνω ελάχιστο πάνω σε ένα κυκλικό βαμβάκι και με απαλές κινήσεις, χωρίς να ερεθίζω το μάτι, αφαιρώ όλο το μακιγιάζ.

Επίσης τις ημέρες που έχει κρύο, είναι το προϊόν που ενυδατώνω όλο μου το σώμα από την κορυφή έως τα νύχια. Επιμένω κυρίως σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα όπως είναι οι αγκώνες και τα γόνατα. Από την πρώτη εφαρμογή, η επιδερμίδα μου γίνεται αμέσως πιο λεία και λαμπερή.

Επιπλέον, όταν ισιώνω τα μαλλιά μου, κάνω ένα πέρασμα με τα δάχτυλά μου στις άκρες με λάδι καρύδας-δεν πλησιάζω καθόλου τις ρίζες, καθώς τα μαλλιά μου θα λαδώσουν στο επόμενο λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά μου έχουν λάμψη και είναι super ενυδατωμένα.

Τέλος, χρησιμοποιώ το λάδι καρύδας και σε πολλές DIY συνταγές. Η πιο εύκολη-αγαπημένη μου είναι το scrub που κάνω, ανακατεύοντας το συγκεκριμένο υλικό με κρυσταλλική ζάχαρη όταν κάνω απολέπιση σώματος, ή με αλάτι αν όταν κάνω προσώπου.

 Ακόμα αναρωτιέστε αν πρέπει να έχετε λάδι καρύδας στο ντουλάπι του μπάνιου σας;

jenny.gr